Haberlobi/Haber Servisi

Trabzonspor Divan Kurulu 16 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle Divan Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akyazıcı'yı üyelikten düşürdü. Divan Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Ongan, Akyazıcı'nın toplantılara katılmadığını, tüzüğün 66/h maddesine göre işlem yapıldığını açıkladı. Divan Kurulu'nun kararı resmi olarak Akyazıcı'ya ulaştırıldı.

AKYAZICI TEBLİGATI KABUL ETMEDİ

Divan Kurulu Üyeliği düşürülen Bülent Akyazıcı ise, Trabzonekspres’dan Hasan Kurt’a yaptığı açıklamada kararın haksız olduğunu belirtti. Ve şunları söyledi; “Pandemi döneminde yapıldığı söylenen toplantılarla ilgili daha önce gelen toplantı çağrısı gelmemiştir.

Mehmet Ongan'ın kendisi CHP Ortahisar Bld. Başkanı aday adayı olduğu zaman Divan başkanlık kurulundan istifa etmiş. Fakat istifası 9 ay sumen altı yapılmış. Sonra görevine devam etmiştir. 13 Mayıs 2021 tarihinde TFF ve MHK hakaretten 75 gün hak mahrumiyeti cezası alan Mehmet Ongan in bu resmî tarihli sayılı yazıyı imzalaması yasaktır. Dolayısıyla bu tebligat geçersizdir."

TEBLİGATTA NE YAZIYOR?

Sayın Bülent Akyazıcı,

Trabzonspor Dernek Divan Üyesi

11.05.2021 tarihli dilekçeniz ile Divan Başkanlık Kurulundan neden düşürüldüğünüzü sormaktasınız,

Bildiğiniz üzere, 17 Şubat 2018 tarihli genel kurul ile Divan Başkanlık Kuruluna üye olarak seçildiniz.

17 Şubat 2018 tarihinden, Divan Başkanlık Kurulu üyeliğinden düşürüldüğünüz, 14.04.2021 tarih ve 175 sayılı karar sayılı toplantıya kadar 54 adet toplantıdan 12.10.2018-16.10.2018-19.12.2019 tarihli üç toplantı dışında toplantılara katılmamışsınız.

Ayrıca pandemi dönemi içerisinde de 15.03.2020 tarihinden itibaren 16 adet toplantı yapılmıştır.

Tüzüğün 66/h maddesinde yer alan “Mazeretsiz olarak üst üste 3 toplantıya katılmayan üyenin organ veya kurul üyeliğinden çekilmiş sayılmasına ilgilinin organ/kurulunca karar verilebilir”

Hüküm gereği Divan kurulumuzca işlem yapılmıştır.

Divan Kurulu Üyesi olarak bu maddeyi bilmediğinizi iddia etmeyeceğinizi değerlendiriyoruz. Bilgilerinize rica ederim.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Ongan”

BAĞIMSIZ BİR KURULUZ

İhracın altında imzası bulunan Trabzonspor Divan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ongan ise iddialarla ilgili Haberlobi’nin sorusuna, “Alınan hak mahrumiyeti,Divan Başkanlık Kurulu üyesi olarak değil Trabzonspor AŞ görevlisi olarak verilmiştir.Bizim böyle bir görevimiz yok, divan başkanlık kurulu şirketlerle ilgisi olmayan bağımsız bir kuruldur.Kaldı ki anılan hak mahrumiyeti TFF nin denetimindeki spor alanları ile ilgili olup,divandaki görevimle ilgili değildir.”dedi.

VERİLEN BİLGİ YANLIŞTIR

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Ongan, belediye başkan adayı olduğu dönemle alakalı iddiaya ise,

“Kasım 2013’de CHP’ye aday adayı oldum. Aralık 2013’de adaylık çekildim. Mart 2014’de belediye seçimleri yapıldı. Yerel seçimler. Benim divana ilk seçilmem Şubat 2015 yılıdır. Yani Bülent beyin bahsettiği 9 ay istifamın sümen altı edilmesi benim divana seçilmemden bir buçuk yıl öncedir. Yani verilen bilgi yanlıştır.ilginç olan bu arkadaşın tüzüğü bilmeden konuşmasıdır”Diye cevap verdi.

KULİSLERDE ADAY ÇIKARACAKLAR İDDİASI

Trabzonspor Divan Kurulu üyeliğine seçildiği günden bugüne Divan Başkanı Ali Sürmen’i eleştiren Bülent Akyazıcı’nın, Bodo mavi kulislere göre divan üyeliği listesine girmesinde eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca Trabzonspor’un Aralık ayındaki seçimli genel kurulu öncesi Hacısalihoğlu ile Akyazıcı’nın ortak bir aday çıkaracağı da gelen kulis bilgileri arasında.