İlk olarak Haberlobi'nin duyurduğu sonrasında da Ahmet Ağaoğlu'nun onayladığı yeni transfer Gervinho'nun yolu Parma'da geçen 3 yılın ardından Trabzonspor'dan geçecek.

Parma onu, Çin’den kadrosuna katmıştı ve ilk sezonunda takımın en önemli ismi olarak ön plana çıktı. Parma üzerindeki yoğun baskı sırasında Gervinho, ligde 30 maçta 11 gol ve 2 asistle sıkıntıların çözülmesinde başrolü oynadı.

GALATASARAY'I REDDETMİŞTİ

Gervinho 2018 yılında, Galatasaray ile görüştükten sonra Parma’nın yolunu tutmuştu. Menajeri o dönem, “Galatasaray gerçekten çok ilgilendi. Gervinho’yu transfer etmek için her şeyi yaptılar ancak o Türkiye’ye gitmek istemedi” demişti.

İTALYAN GAZETECİ; 'HÜCUMLARDA TAKIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAR'

İtalya’da yayın yapan ParmaLive.com’un yazarı Simone Lorini, Trabzonspor’un anlaştığı Gervinho için; 'Parma döneminde bazen inanılmaz fırsatlardan yararlanamadığı oldu ama pozisyona girmekte zorlanmıyor. Teknik ve oyun bilgisi yüksek bir isimden bahsediyoruz. Sol-sağ kanat, forvet ya da forvet arkası pozisyonları oynayabiliyor. Trabzon’un hücumlarında takıma büyük katkı sağlar' yorumunda bulunmuştu.