Haberlobi - Spor Servisi - Analiz Haber // Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Norveç ekibi Molde ile karşılaşacak.

5 Ağustos'ta Medical Park Stadyumu'nda oynanacak ilk maçı Alman hakem Harm Osmers yönetecek.

Molde'de sakatlıkları olan Haugen ve Eikrem'in maç kadrosunda olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Biz de rakip Molde'nin kulübünü ve futbolcularını yakından inceledik. İşte detaylar...

Molde; Norveç'in 1911 yılında kurulan lokomotif takımlarından biridir. Maçlarını 11.800 kişilik mütevazi bir stat olan Aker Stadı'nda oynuyorlar. Geçmişte şampiyonlukları da bulunan kulüp Avrupa'nın Şampiyonlar Ligi dahil tüm turnuvalarında boy gösterdi ve Real Madrid, Paris Saint Germain, Porto gibi kulüplere karşı maç oynadı.

2015-16 sezonunda da Türk temsilcisi Fenerbahçe'ye karşı UEFA Avrupa Ligi'nde maç oynayan Molde, rakibine 2-0 mağlup olurken; diğer maçta 3-1 kazandı. O sezon Fenerbahçe, Ajax ve Celtic'in bulunduğu gruptan 1. çıkan Molde, Son 32 turunda Sevilla'yı ilk maçta 1-0 yenmesine karşın rövanşta 3-0 yenilince turnuvadan elendi.

Şimdilerde Manchester United'ın başında olan ünlü teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, Molde'nin başarılı maçlarında takımın teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Bu sezon performansı:

Norveç Ligi'nde 30 puanla lider konumda bulunan Mavi Beyazlı takım, UEFA Konferans Ligi'nde karşılaştığı Servette'yi ilk maçta sahasında 3-0 mağlup ederken, ikinci maçta 2-0 yenildi ancak averajla tur atlamayı başardı. Ev sahibi oynadığı maçlarda nispeten daha başarılı performans gösteren Molde, deplasman maçlarında zorlanıyor.

Takımın kadrosunda İsveçli kaleci Linde, İzlandalı Sigurdarson ve Fildişi Sahilli Fofana dışında oyuncu bulunmazken, forvet hattında forma giyen Bolly ve defans oyuncusu Sinyan'ın da Norveç vatandaşlığı bulunuyor.

26.4 yaş ortalaması ile yarışan Molde, Transfermarkt'e göre 15.25 milyon Euro değere sahip.

Norveç ekibinin kalesini genellikle İsveçli kaleci Andreas Linde koruyor. 28 yaşındaki kaleci 1.96 boyunda ve 2015 yılından beri takımda forma giyiyor. Bu sezon oynadığı iki Servette mücadelesinde de kaleyi Linde korudu ve kalesinde iki gol gördü. Öte yandan takımın UEFA'ya bildiren kalecileri arasında 25 yaşındaki Eriksen Ranmark yer alırken altyapıdan kadroya dahil edilen 19 yaşındaki Oliver Petersen ve 16 yaşındaki Peder Hoel Lervik'de 1. ve 2. kalecinin sakatlığı durumunda kaleye geçecekler.

Takımın stoper mevkisinde Sheriff Sinyan, Gregersen, Björnbak, dönüşümlü olarak forma giyerken; sol bekte genellikle 27 yaşındaki Kristoffer Haugen forma giyiyor. Haugen'in yedeğinde ise 23 yaşındaki Birk Risa var. Takımda genel olarak sağ bek sorunu göze çarpıyor. UEFA'ya bildirilen listeden altyapıdan 18 yaşındaki Nyheim ve 17 yaşındaki Lovik kadroya dahil edilirken, sağ bek mevkisinde asıl pozisyonu sağ açık olan Erling Knudtzon forma şansı buluyor.

Takımın defans hattı Norveç doğumlu Gambiya asıllı Sinyan'da dahil olmak üzere tamamen Norveçliler'den oluşuyor.

Uzun yıllardır kadroda bulunan 25 yaşındaki Fredrik Aursnes asistleri ile takımın dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. Orta sahada bu sezon Aursnes'e bir 2016 yılında Sivasspor'da da forma giymiş Etzaz Muzafar Hussain forma şansı buluyor. Manchester United altyapısında yetişen Hussain, Molde'den Sivasspor'a bedelsiz olarak gelmiş, buradan bedelsiz olarak ayrılıp tekrar Norveç'in başka takımına transfer olmuş; 2017'de tekrar Molde'ye transfer olmuş, burada bir sezon başka bir takıma kiralanmış ve sonra Molde'ye geri dönerek ilginç bir kariyer hikayesine sahiptir. Hussain takımı ile toplamda 111 maça çıkmıştır.

Takımın 10 numara pozisyonunda ise yine Manchester United altyapısından yetişmiş Wolff Eikrem forma giyiyor. Takımın en tecrübeli oyuncuları arasında yer alan Eikrem, İngiltere, Hollanda ve İsveç liglerinde top koşturdu. Molde'ye 2017'de ikinci kez transfer olan Eikrem takımı ile 192 maça çıkıp 41 gol, 62 asistlik katkı sağlamayı başarmıştır. Taraftarın favori oyuncularından biri olan Norveçli oyuncu 15 kez milli takımının formasını terletmiştir.

Takımın ileride patlama yapmasını beklediği genç yıldızı Ola Brynhildsen, 22 yaşında ve genellikle sol açıkta forma giyiyor. 1,75 boyundaki oyuncu hızı ve rakip savunmanın arkasında kendine boşluklar bulması ile tanınıyor.

Molde'nin altyapıdan yetiştirdiği Eirik Hestad, sol açık pozisyonunda takımda kendine yer buluyor. Takımı ile toplamda 209 maça çıkan oyuncu 33 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Takımın en tehlikeli oyuncularından kuşkuşuz gol yükünü çeken Ohi Omoijuanfo... 1.88 boyundaki Norveçli oyuncu 31 Aralık'ta sözleşmesinin sona ermesi ile birlikte Kızılyıldız'a transfer olacak ve kariyerinde ilk kez ülke dışına çıkacak. Oyuncu Servette maçının rövanş maçı kadrosunda yer almazken, taraftarlar takımın en güçlü oyuncusunun ayrılmasından memnun değil. Öyleki Omoijuanfo bu sezon ligde çıktığı 14 karşılaşmada 15 gol atma başarısı gösterdi.

Takımın forvet hattında ise dikkat çeken isimler bulunuyor. Milli takım tecrübesi de olan 30 yaşındaki Björn Sigurdarson Şubat ayında katıldığı Molde'de çok fazla maça çıkamadı.

Omoijuanfo'nun kadroda yer almadığı Servette mücadelesinde ise teknik direktör forvet hattında takımın Fildişi Sahilli genç oyuncusu David Fofana'ya şans verdi. Fildişi Sahilleri'nde bir takımda oynayan 18 yaşındaki forvet 2020-21 sezonunda Norveç ekibine transfer oldu ve maçlara genelde sonradan dahil edildi. Fofana, Brynhildsen gibi takımın patlama yapması beklediği oyuncular arasında yer alıyor.

Takımın diğer forvet mevkisinde oynayabilecek oyuncuları ise Almanya tecrübesi olan Fildişi Sahilli Mathis Bolly. Her iki ayağını da kullanabilen oyuncu hızlı depar atması özelliği ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Molde taraftarı:

Trabzonspor maçı öncesi Erling Moe, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor tarafının bizden fazla maç oynamamış olmasının farkında olması güzel bir durum. Ama Trabzonspor’un büyük bir takım olduğunun farkındayız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Maça kazanmak için çıkarız ama evimizde oynayacağımız karşılaşmaya en iyi skorla gitmek bizim için en iyi olandır. Kağıt üzerinde baktığımızda Trabzonspor’un daha büyük bir takım olduğunu görüyoruz. Onlar daha popüler durumdalar. Ama biz de daha önce büyük takımlara karşı nasıl oynadığımızı gösterdik. Umarım bir tanesini de yarın oynayacağımız maçta gösteririz. Taraftarların maçlara alınması bizler için çok daha heyecan verici. Stadyuma daha fazla seyirci alınması bizi ateşliyor ve mutluluk veriyor"