Trabzonspor’da gündem Bakasetas… Yunan oyuncunun bordo-mavili formayı giymesine en büyük yardımı olan isimse Emre Belözoğlu.

Bakasetas geçen sezon başında Alanyaspor’dan eski hocası Erol Bulut’un çağrısı ile İstanbul’a geldi. Alanyaspor da Yunan oyuncunun Fenerbahçe’yle anlaşabilmesi için kendisine izin verdi. İdmanlardan bile izinli olarak ayrıldı.

Bakasetas 3 gün İstanbul’da kaldı. Kendisine ev bile buldu. Ancak Emre Belözoğlu devreye girdi. “Bakasetas, Fenerbahçe’de oynayamaz” dedi. Selanik’e gitti. Pelkas’ı aldı. Geldi. Pelkas belki kötü çıkmadı. Ancak Bakasetas, Trabzonspor’da resmen patladı.

Geçen sezonun ikinci yarısında 19 maçta 6 gol ve 2 asist, bu sezon Avrupa Kupaları’nda 4 maçta 3 asist ve yine bu sezon ligde 5 maçta 3 gol ve 2 asistle adeta şov yaptı. Yunan oyuncu 28 maçta 9 gol ve 7 asistle 16 gole katkı verdi. Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında attığı gollerle, Giresunspor deplasmanında yaptığı asistle 3’er puana direkt katkı yaptı. Ayrıca Galatasaray maçındaki asisti de 1 puana yardım etti. 5 maçta Trabzonspor’un aldığı 10 puana direkt katkısı oldu.  

Bordo-mavililer Bakasetas’ı almayıp kendilerine bırakan Emre Belözoğlu’na müteşekkir. Zaten anne tarafından Trabzonlu olan Emre, şehirde okul yaptırmak kaydıyla eğitime verdiği destekle de tanınıyor.