Futbol kariyerinin sona ermesinin ardından şimdilerde teknik direktörlük için eğitimler alan Serkan Balcı, Trabzonspor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milliyet'e röportaj veren Serkan Balcı şu ifadeleri kullandı:

"Ben Trabzonspor'a isteyerek gittim. Kalmamı da istediler ancak bir şeyler oldu; söz verdik, anlaştım. 6 sene çok mutlu zamanlar yaşadım. Kariyerim boyunca mutsuz olduğum zaman olmadı. Tercihlerimi hep kendim yaptım. Belki Avrupa'ya da gidebilirdim. Öyle bir şansımda oldu. Ama o zaman Türk futbolculara ön yargıyla bakılıyordu. Selçuk İnan'a, Burak Yılmaz'a teklifler geldi. Ama korktuğumuzdan mı yapamayacağımızdan mı tercih etmedik Avrupa'yı bilmiyorum. Tek yanlış tercihim bu olabilir."

Cristiano Ronaldo'ya karşı dört kez oynadım. Gerçekten çok yetenekliydi. Belki de Quaresma ondan daha yetenekliydi belki de. Ama özel hayatına çok dikkat etti. Adam kendini dünyanın en iyisi olacağım diye futbola adamış. Rüştü abiye de sorabilirsiniz. Quaresma, Ronaldo'dan daha yetenekliydi ama vurdumduymazdı. Quaresma bence dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi."

"Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Avrupa takımlarının bizim oyuncularımıza karşı bakış açısı değişti. Bence oyuncuların kendileri de bu performansı beklemiyorlardı. Bu sadece futbolcuların değil; ülkenin suçu. Çok büyük beklentilere soktular takımı. Bunu voleybol takımına da yaptılar. Sporcuların üzerine fazla misyon yüklüyoruz. Bu bize hem de hocamıza ders olmuştur. Hoca bence takımı iyi hazırlayamadı. Onu çok iyi tanırım. Başarısızlığın nedenini bulamadık."

"Trabzonspor bu sezon çok iyi transferler yaptı. Abdullah hoca zaten sistemli bir hoca ve yardımcıları da gerçekten çok iyi. Bakıldığı zaman Türkiye'nin en iyi hücumsal anlamda oyuncularına sahipler. Trabzon'un en büyük handikapı ligin sonlarına doğru şampiyonluk stresini kaldıramamaları. Ancak tecrübeli oyuncular aldılar. O oyuncular liderlik özelliklerini gösterirlerse bu takım şampiyonluğu zorlar. Çünkü en hazır takım şu anda. Belki daha da transferler yapacaklardır. Defansif anlamda problemlerini çözerlerse bir problem yaşayacaklarını düşünmüyorum."

Abdülkadir Ömür çok büyük sakatlıklar yaşadı. Belki de Manchester City'e satılsaydı daha farklı şeyler olabilirdi. İnşallah bu sene sakatlanmaz da biz de eski Abdülkadir Ömür'ü izleriz. Trabzonspor, İnşallah ondan çok paralar kazanır. Hem ülkemize para girer; hem de Trabzonspor borçlarından kurtulur.