Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'da, serbest statüde bulunan deneyimli savunmacı Nicolas N'koulou'nun transfer olacağı söylentileri arttı. Peki Nicolas N'koulou kimdir, nasıl bir futbolcudur, hangi takımlarda forma giymiştir? N'koulou'yu sizler için araştırdık...

NICOLAS N'KOULOU KİMDİR?

27 Mart 1990 tarihinde Kamerun'un Yaounde kentinde dünyaya gelen N'koulou, Kadji Sports Academy'de başladığı futbol yaşantısında A takıma yükselmiş buradan da Fransa'da Monaco'nun B takımına geçiş yapmıştır.

16 yaşında katıldığı Monaco B takımında henüz 17 yaşındayken Monaco'nun A takımında forma şansı bulan oyuncu, 2008-09 sezonunda takımıyla 24 maçın 22'sine çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

2009-10 sezonunda 24 ilk 11 olmak üzere 28 maçta; 2010-11 sezonunda ise 28'i ilk 11 olmak üzere 33 maçta forma şansı bulmuştur.

2011-12 sezonunda Marsilya, 3,5 milyon Euro bonservis bedeli ile takıma kazandırmıştır. Marsilya ile forma giydiği ilk sezon Fransa Ligi'nin 'En iyi stoperi' seçilmiştir.

5 sezon üst üste Marsilya formasını terleten oyuncu, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Lyon'a transfer olmuştur. Burada geçirdiği bir sezonun ardından Nicolas N'koulou ilk sezon kiralandığı Torino'da 3,5 milyon Euro bedelle bonservisi alınarak takıma dahil oldu.

Torino'da 4 sezon boyunca neredeyse tüm maçlarda forma giyen oyuncu şuanda 31 yaşında ve sözleşmesinin sona ermesinin ardından takım arayışı içerisinde...

Babası yakılarak öldürülmüş
Ülkesi Kamerun'da babasının yakılarak öldürüldüğü iddiaları hala devam ederken; Fransız basını o dönem yaptığı haberlerde Dünya Kupası'nda alınan kötü sonuçlar sonrasında futbolculara gözdağı vermek amacıyla cinayetin işlendiğini belirtmişti. Bu olay Kamerun'da geniş yankı uyandırmıştı.

Yaşadığı travma bununla da sınırlı değil. N'koulou 2010 Dünya Kupası'nda oynadığı sıralarda da annesini kaybetmişti.

Eksileri artıları
Genç yaşta as takıma çıkarak önemli tecrübeler edinen oyuncu, hızı ve çabukluğu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hava toplarına yeteri kadar hakim olamaması onun eksi yönü olarak belirtilse de çabukluğu ile eksiğini kapatmaya çalışıyor. Kariyeri boyunca Fransa ve İtalya liglerinin dışında futbol oynamayan oyuncu, Trabzonspor'da birçok Fransızca bilen oyuncu grubu sayesinde uyum sorununu kolay atlatacağı düşünülebilir.

Stoper mevkisinin yanı sıra ön liberoda da sık sık forma giyen oyuncu çok yönlülüğü sebebiyle tercih ediliyor.

Geçmiş dönemlerde, Beşiktaş ile de adı sıkça anılan futbolcu; yüksek fiyat sebebiyle birçok transferden vazgeçtiği görülüyor.