Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla gösterdiği başarılı performans ile Avrupa'nın dev kulüplerinin ilgisini çekmeyi başaran Uğurcan Çakır, Cumartesi akşamı canlı olarak takip edildi.

PERFORMANSI BÜYÜLEDİ

Bordo-Mavili forma ile gösterdiği başarılı performansın arından 2022 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmalarında Hollanda ve Norveç karşısında oynanan karşılaşmalarda A Milli Takım'ın kalesini koruyan oyuncu, gösterdiği performansla parmak ısırttı.

PENALTIYI KURTARDI

Hollanda maçında 2 gol yemesine rağmen yaptığu kurtarışlarla Millilerimizi maç içinde tutmayı başaran Uğurcan, karşılaşmanın son anlarında Hollanda'nın penaltısını kurtarmıştı.

İNGİLİZ KULÜPLERİ...

Cumartesi akşamı İspanya'nın Malaga kentinde oynanan ve Milli Takımımızın 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmada da başarılı bir performans sergileyerek kalesini gole kapatmayı başaran Uğurcan Çakır, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham ve Liverpool tarafından canlı olarak takip edildi.

LIVERPOOL KARAR VERECEK

Sezon sonunda kaleci transferi planlayan Liverpool da flaş bir kararın altına imza atarak Uğurcan Çakır'ı için Norveç - Türkiye maçına Liverpool izleme komitesinden iki yetkiliyi gönderdi. Uğurcan Çakır'ı izleyen Liverpool ekibi, milli kalecimiz ile ilgili kararını kısa süre içerisinde verecek.

BAŞKAN BEKLEMEK İSTİYOR

Milliyet'in haberine göre Trabzonspor, milli kalecisi Uğurcan Çakır'ın transferi için bir yandan da Tottenham ile görüşmelere başladı ancak başkan Ahmet Ağaoğlu, Uğurcan'ın satışı için EURO 2020'yi beklemek istiyor.

BONSERVİS + %25 PAY

Daha önce Rennes ve Sevilla'dan gelen 16 milyon euroluk "resmi" teklifleri geri çeviren Trabzonspor, Uğurcan Çakır'ın bonservis bedelini net 25 milyon euro ve bir sonraki satışın karından %20 pay olarak belirledi.

25 MİLYON EURO...

Uğurcan Çakır için 25 milyon euronun altında gelen teklifleri kesin olarak değerlendirmeyecek olan Trabzonspor, Jose Mourinho'nun takımı Tottenham'dan da 18 milyon euroluk bir teklif aldı.

ACELECİ DAVRANMAYACAK

Ancak Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kurmayları, sezon bitiminde bu şekilde bir rakam masaya koyulsa dahi aceleci davranmayacak. Çünkü 11 Haziran'da EURO 2020 başlıyor. Uğurcan'ın da A Milli Takım'ın birinci kalecisi olarak piyasasını artırması bekleniyor.

TEMSİLCİSİNİ DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz aylarda temsilcisini değiştiren Uğurcan, Avrupalı menajer Arturo Canales ile anlaşmıştı. Uğurcan'ın yeni menajeri, aynı zamanda Ander Herrera (PSG), Lucas Vazquez (Real Madrid), Pique (Barcelona), Umtiti (Barcelona), Rakitic (Sevilla) gibi yıldızların danışmanlığını da yapıyor.

DAHA ÖNCE DE ANILMIŞTI

2018-2019 sezonunda Trabzonspor'da eldivenleri Onur Kıvrak'tan teslim alan Uğurcan, kısa sürede kalitesini ispatlamıştı. Öyle ki Uğurcan'ın kaledeki performansı, kısa sürede Avrupalı scoutların da (izleme ekibi) dikkatini çekti. Yaklaşık 2 senedir önemli kulüplerin takip ettirdiği Uğurcan'ın adı daha önce Liverpool, Tottenham, Sevilla, Benfica, Rennes ve Lyon gibi kulüplerle anılmıştı.