Trabzonspor, yeni transferi İsmail Köybaşı için imza töreni düzenledi. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun da katılıdğı törende Köybaşı, Trabzonspor'a katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun her futbolcuya forma satışı yaptığını belirtmesi üzerine tecrübeli oyuncu, "Trabzonspor'un kuruluş yıldönümünün yaklaşması nedeniyle 1967 forma almak istiyorum" yanıtını verdi.

İsmail Köybaşı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Fiziksel ve mental açıdan hazır hissediyorum. Kalbim pır pır atıyor. Trabzon'a gitmek için sabırsızlanıyorum. Her bir bireyle hedefe doğru gitmeliyiz. Sizlerde de bunu görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un da kuruluşunun yıldönümünün yakın olması sebebiyle 1967 forma almak istiyorum."

Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu ailenin sorumluluğunu en üst düzeyde taşıyoruz. Sizler bizim  en değerlilerimizsiniz. Trabzonspor taraftarı dünyanın sayılı farklı özelliklere sahip bir taraftartır. Şampiyonluk isterler; ama bunu dün isterler. Her zaman başarı isterler. İsmail Köybaşı tecrübeli bir oyuncu. Genç olgun ayırt etmeden oyuncularımızın yanındayız. Allah sizin ve camiamızın yardımcısı olsun."