Müzakereler uzun süredir devam ettiğini belirten Venglos’un açıklamaları.

Üç hafta önce Trabzonspor ile temas halindeydik. İlk kez İtalya'da tanıştık. Bazı konularda anlaştık. Ama henüz durum net değildi. Türkler Marek'i istedi. Kulüp hakkında daha çok şey bilmem gerekiyordu. Son on günde görüşmelerimiz yoğunlaştı. Trabzon yönetimi bize hedeflerini sundu.

Türkiye liginde üst sıralara çıkmak hedefleri olduğu belli. Bu ruhla kulüp, Parma'dan Gervinho'yu ve AS Roma'dan Bruno Peres'i aldı. Bu açıkça hırstan bahsediyordu. Marek bu iki oyuncuyu Napoli formasıyla oynadığı zamandan tanıyor.

Karardaki önemli şey, Marek'in kulüp sorununun Avrupa Şampiyonası’nda önce çözülmesini istemesiydi. Böylece şampiyonadaki performanslarına tamamen odaklanabildi.
Birçok kulüp hala antrenör ve spor direktörlerini değiştiriyor. Ayrıca Premier Lig, Bundesliga takımları ve ayrıca Avrupa dışından kulüplerle görüşme fırsatımız oldu. Ancak her şey daha uzun sürecekti. Marek, Trabzon'da kendisini ne kadar istediklerini görünce bu yolculuğa odaklandı. Teknik direktör ve kulüp başkanı onu gerçekten istedi. İletişim mükemmel bir seviyedeydi. Her şey bir araya geldi.

Marek deneyimli bir oyuncu. Sahanın ortasındaki en güçlü pozisyonunda ona güveniyorlar. Gerekli özgürlüğü elde edecek. Trabzonspor kaliteli ve teknik olarak yetenekli bir ekibe sahip. Yetenekli oyuncularına zaman zaman rehberlik edilmesi gerekiyor, bu da Marek'in rolü olacak.

Şu anda Türkiye'de güçlenen tek kulüp Trabzonspor. En yüksek hırsları konusunda ciddi görünüyorlar. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi için can atıyor. Tabii ki, kolay olmayacak. İstanbul'un en büyük üç kulübü olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray şeklindeki rekabetten bahsetmeniz yeterli. Kesinlikle ilginç olacak.

Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, Matúš Bero ve Ján Ďurica, Trabzonspor’da forma giydiler. Ayrıca milli takım kaptanı Martin Škrtel de Türkiye'de forma giydi. Marek birkaç adama fikirlerini sordu ama o her zaman kendi hislerine göre karar verir.