AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz Şike davası ile alakalı paylaşım yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe'dir. FETÖ'nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "FETÖ, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir." İfadelerini kullanarak Fenerbahçe’ye detsek vermişti.

Bu ifadeleri sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da Erdoğan’a teşekkür etmişti.

Trabzonspor cephesinde ise Trabzonspor Kulübü 3 Temmuz’u şike günü olarak ilan ederek 2010-2011 sezonu şampiyona Trabzonspor vurgusu yaptı. Hatta 3 Temmuz günü sonrası ortaya saçılan tapelere ve UEFA-CAS kararlarının özeti tanıtım videoları ile anlatıldı.

3 TEMMUZ CUMHUR’U KARIŞTIRDI 
Cumhur ittifakında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gedi. BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, Fenerbahçe şike yaptı diyerek o dönemle alakalı Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza’nın, “Eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Silmeye bulaşıp biz futbolcuları ve Fenerbahçe’yi lekelemesine gerek yoktu.” sözlerini paylaştı.

ŞİKE OLDU
Öte yandan AK Partili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 3 Temmuz paylaşımlarında Erdoğan’ın aksine, “Şike oldu ve Trabzonspor’un kupası çalındı” duyuruları yaptılar.

DÜNYANIN SONUNCU YILI DA OLSA 
Başkan Genç, “Bugün 3 Temmuz 2021;Yani Fenerbahçe’nin Şike yaptığı sezonun 10.Yılı: Herkes bilsin ki; Şikenin ONUNCU yılı değil, dünyanın SONUNCU yılı da olsa 2010/2011 sezonu gerçek Şampiyonu Trabzonspor’umuzdur.” İfadelerini kullandı.

UNUTMADIK
Çebi de, “Yeniden, bir kez daha: 2010-2011 sezonu şampiyonu TRABZONSPOR’dur. Unutmadık, unutturmayacağız. #AkPartiOrtahisar” ifadelerini kullandı.