İyilik yapmanın önce doğduğun topraklardan başladığına inancın ve içinde bitmeyen Trabzon sevdanla doğumgünün kutlu olsun BNU...
 
2 Ağustos 2014 yılında ortak paydaları özüne, köklerine, değerlerine bağlılık olan 14 arkadaş doğduğu ve yetiştiği topraklara minnetlerinin yeşerttiği Bizim Neslin Uşakları derneğini kurdular. Bugün 190 üyesi ile 7.yılını kutlayan dernek, her yıl artarak vefa ve minnet duyguları gelişmiş Trabzonlu ve Trabzon’a sevgi besleyen yeni arkadaşlarının da aralarına katılmasıyla yolculuklarına devam ediyor.
 
Şimdiye kadar bütün başkanları ve Yönetim Kurullarında olduğu gibi şehrimizden aldığı ilham, üyelerinden aldığı destek ile yeni dönem başkanı Fatih Kulaç ve yönetim kurulu aynı misyonu daha ileriye taşımaya kararlı olarak bayrağı bir önceki dönemden teslim aldılar.

BNU; üyeleri arasında yarattığı sinerji ve yaptığı faaliyetler aracılığı ile Trabzon ve çevresine yönelik, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitsel, çevresel ve sportif konularda bilimsel ve çağdaş çözümler üreterek toplumsal gelişmeye katkı sağlamayı ilke edinmiştir.
 
BNU Derneği çeşitli faaliyetlerinin yanı sıra memleketi Trabzon olan; Trabzon şehrine, coğrafyasına, insanına gönül vermiş, başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs ve staj olanağı sunarak öğrenimlerine destek olmaya, bu gençlerin şehrine, ülkesine ve insanlığa katkı sağlayacak bilimsel düşünme gücüne sahip demokrat, öncü ve erdemli bireyler olmalarına da yardımcı olmaktadır.
 
Bugüne kadar çok sayıda Trabzonlu gencimize burs , staj , mentor imkanı sağlamış olan derneğimiz; Çalıştaylar, Altın Kolye futbol turnuvaları, gala yemekleri, çeşitli sanat etkinlikleri (şiir ve müzik dinletileri, tiyatrolar ), söyleşiler, yardım etkinlikleri, seminerler, geziler gibi faaliyetler gerçekleştirmiştir. Daha yolun başında olmasına rağmen gönüllülüğü şehrine hizmet aşkıyla birleştiren Bizim Neslin Uşakları, gelecek neslin uşaklarına daha iyi bir miras bırakmak için çalışmalarına ve projelerine aynı heyecanla devam etmektedir.