Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'un yeni transferi Andreas Cornelius çok merak ediliyor. Cornelius kaç yaşında, hangi takımlarda forma giymiş, kaç gol atmış? Andreas Cornelius hakkında tüm detayları sizler için derledik...

ANDREAS CORNELIUS KİMDİR?

16 Mart 1993 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde dünyaya gelen Cornelius, Boldklubben Hekla 1926, Fremad Amager gençlik kulüplerinin ardından Kopenhag'ın altyapısına geçti.

9 Nisan 2012 yılına gelindiğinde A takım kadrosunda maça yedek başlayan Cornelius, sonradan oyuna girerek; ilk resmi maçını 19 yaşında oynamış oldu.

2012-13 sezonunda takımın değişmez oyuncusu olarak sezonda 44 maç oynayan Danimarkalı oyuncu, 36 kez ilk 11'de başladığı maçlarda rakip filelere 20 gol atma başarısı gösterdi.

Sonraki sezon İngiltere Premier Lig ekiplerinden Cardiff, oyuncuya 8.7 milyon Euro vererek transfer etti. Premier Lig'de yeteri kadar forma şansı bulamayan oyuncu takımı ile 3'ü as 11 karşılaşmaya çıktı.

Aynı sezon geldiği bonservisin yarısı ödenerek geri gönderilen Cornelius, o sezon 16 maçta 6 gol kaydetti.

Kopenhag ile geri dönüşünün ardından 4 sezon üst üste istikrarlı bir şekilde oynayan Cornelius, 2014 ve 2015 yıllarında toplam 12 gol kaydederken, 2016-17 sezonunda çıktığı 48 maçta 21 gol kaydetti ve tekrar Avrupa kulüplerinin ilgisini çekti.

6 milyon Euro bedel ödeyerek oyuncuyu kadrosuna katan Atalanta; 11'i ilk 11'de olmak üzere 31 maçta forma şansı verdiği oyuncudan ilk sezonunda 6 gol 1 asistlik performans aldı.

Sonraki sezon Bordeaux'a kiralanmasına karar verilen oyuncu burada 27 maçta 10 gol 3 asist kaydetti.

Son olarak İtalya ekiplerinden Parma, oyuncuyu ilk sezon kiralamasının ardından 8.4 milyon Euro bonservis ödeyerek; tapusunu aldı.

2019-20 sezonunda Cornelius, Parma adına 12 gol kaydederken, 2020-21 sezonunda 1 gol kaydetti.

Oyuncunun değeri Transfermarkt'a göre 6 Milyon Euro.

Oyun stili ve özellikleri
1.93 boyundaki fuleli forvet, güçlü, çalışkan, teknik ve hızlı bir oyuncu. Takım oyununa yatkınlığı göze çarparken saha içinde ve dışında disiplinli bir görüntü çiziyor. Ancak oyuncunun kariyeride göz önüne alındığında İngiltere ve İtalya gibi büyük liglerde başarısız olma potansiyeli yüksek. Kafa vuruşlarının iyi olması sebebiyle 'Altın kafa' denilen oyuncu, sol ayağıyla da sert şutlar çıkartabiliyor. Trabzonspor'un geçmişte Burak Yılmaz, Sörloth gibi pivot santraforları etkili kullandığı varsayıldığında Bordo-Mavili camiayla uyum sağlaması muhtemel.

Sakatlık geçmişi
Oyuncu, İngiltere Premier Lig'e transfer olduğunda büyük bir patlama yaşayacağı düşünülüyordu ancak beklenen patlamayı yapamadı. İngiliz kulübündeyken yaşadığı ağır sakatlık sonrası 3 ay sahalardan uzak kalan oyuncu, 2014 Dünya Kupası elemelerinde milli takıma da gidemedi. Ardından eski kulübüne geri dönen oyuncu, düzenli olarak oynadı.

En çok sakatlığını ise şuanki takımında yaşadı. 10 kez sakatlanan oyuncu, parça parça olmak üzere toplamda 17 maç kaçırdı.

Kariyer istatistikleri
Kariyeri boyunca 4 ayrı büyük ligde forma giymiş olan Cornelius,oynadığı takımlarda 309 resmi müsabakaya çıkarak 84 gol 30 asistlik katkı sağladı.

Cornelius, Trabzonsporlu Gervinho ile birlikte Parma'da toplamda 39 karşılaşmaya çıktı. Danimarkalı oyuncu aynı zamanda, eski Trabzonsporlu futbolcular Dame N'doye ve Kucka ile birlikte oynamıştır.

Trabzonspor ile anlşamaya vardı
Danimarkalı golcü Trabzonspor ile anlaşmaya vardı. Özel uçakla Trabzon'a gelecek olan oyuncu, burada resmi sözleşmeye imza atacak.