Trabzonspor ve Türkiye Acil Tıp Derneği ani kalp ölümü durumda doğru uygulamaya örnek takım olmak ve otomatik şok cihazı kullanımını yaygınlaştırmak için Trabzon şehrinde “Güvenli Şehir, Hayat Kurtaran Takım” projesini başlattı.

Bu proje kapsamında Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından A takımı ardından altyapıya da otomatik şok cihazı hediye edildi.

Özkan Sümer Futbol Akademisi'nde düzenlenen organizasyonla Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi ile Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Özcan Yavaşi tarafından Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven’e şok cihazı teslim edildi.

Trabzonspor ile Türkiye Acil Tıp Derneği birlikteliğinin ülkemizde ani kalp durması ile yaşanan ölümlerin önlenmesi hakkında farkındalığın artmasını katkı sağlayacağını belirten Türedi, “Vatandaşlarımız da bu kampanyanın bir parçası olarak, temel yaşam desteği ve otomatik şok cihazı kullanımını öğrenerek projeye destek olabilirler” dedi.

Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven'de hassasiyetleri dolayısıyla Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine, Prof. Dr. Süleyman Türedi’ye ve Dr. Öğretim Üyesi Özcan Yavaşi’ye teşekkür ederek, kendilerine plaket takdim etti.

22323-1