Haberlobi - Spor Servisi // Bu sezon Türkiye'den geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor ve ligi ikinci bitiren Fenerbahçe, ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Ülke puanı sıralamasında Türkiye'nin geride kalması sebebi ile bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan takım katılamayacak. Bu nedenle Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin gruplara kalabilmesi için elemeleri geçmesi gerekecek.

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, turnuvaya play-off turundan dahil olacak. Bordo-Mavililer, bir turu kazanması halinde gruplara kalabilecek.

trabzonspor-takım-gol-sevinci-1000x700

Fenerbahçe ise gruplara kalabilmek için iki eleme aşamasından geçecek. Sarı-Lacivertliler, önce 3. ön eleme turundaki rakibi Dinamo Kiev'i elemek zorunda. Fenerbahçe bu turu geçmesi halinde play-off turuna kalacak ve burada zorlu rakiplerden biri ile eşleşecek.

fenerbahçe-takım-sevinci-1000x700

Takımların kasaları dolacak
Trabzonspor'un bir, Fenerbahçe'nin iki eleme turu oynayarak gruplara kalabilecek turnuvada para ödülleri ise dudak uçuklatıyor. Bir yandan ekonomik zorluklarla mücadele edecek kulüpler, bu turnava ne kadar ilerlerse kasası o kadar dolacak.

İki takım grup aşamasına kalırsa 15,6 milyon Euro gelirin sahibi olacak. 6 karşılaşmaya çıkacak takımlar, her galibiyette 2,8 milyon Euro; her beraberlikte 930 bin Euro'yu kasasına koyacak.

Ahmet Ağaoğlu: Hedefimiz gruplara kalmak
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu Şampiyonlar Ligi hedefleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlk olarak hedefimiz Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak. Grup aşamasına katılarak neredeyse bir yıllık futbolcuların tüm masraflarını çıkartabiliriz." demişti.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-kulüpler-birliği2