Trabzonspor’un, Konferans Ligi’nde Basel ile oynayacağı karşılaşmanın medya programı belli oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Yarın St. JakobPark (Basel Stadyumu)’ta saat 19.00’da ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık antrenman gerçekleştirecektir. Antrenman öncesi teknik direktörümüz Abdullah Avcı ve oyuncumuz Vitor Hugo, saat 18.30’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacaktır” denildi.

Maçın hakemi tartışılan Lahoz!

Trabzonspor’un, deplasmanda Basel ile oynayacağı UEFAAvrupa Konferans Ligi Play-Off rövanş maçını İspanyol hakem Mateu Lahoz yönetecek. St. Jakop Park’taki maçta Lahoz’un yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto del Palomar yapacak. Lahoz, Avrupa Futbolu’nda defalarca kez final ve yarı finaller yönetirken, Dünya Kupası'ndaki Arjantin-Hollanda maçındaki performansıyla eleştirilmiş, tam 17 kart gösteren Lahoz, eve gönderilmişti. İspanya'da da zaman zaman sert şekildeeleştirilen 45 yaşındaki hakemin, kariyerini senesonunda noktalayacağı gündeme gelmişti. Lahoz, 500'den fazla maç yönetirken, ortalama 2 bin 500 kez karta başvurdu.

'Gerekeni yapacaksınız'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, dünkü idman öncesinde takımla bir toplantı gerçekleştirdi. Yarın akşam deplasmanda Basel ile oynayacakları maçın önemine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı, “Avrupa bizim için büyük bir hedef. İlk maçta kazandık ama farkı kaçırdık. Skor avantajına bakmadan, yine kazanmak için oynayacağız. Tarih yazmak sizin elinizde. Son 16’ya kalarak kulüp tarihinde bir ilki başaralım. Ülkemize bir nebze olsun moral verebiliriz. Size güveniyorum, gerekeni yapacaksınız” ifadelerini kullandı. Avcı, Basel karşısında ilk maçtaki 11’i büyük oranda koruyacak. Sağ bekte Peres, stoperde Hugo-Denswil ikilisi olacak. Sol bekte ise Eren’in yerine gol atan Larsen’in başlaması bekleniyor. 

Gbamin orta sahaya... 

Orta sahada Siopis’in yanında bu kez Gbamin’in forma giyme ihtimali yüksek. Ön tarafta ise Bakasetas, Trezeguet ve Maxi Gomez üçlüsünün yeri garanti. Diğer forma için Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı arasında rekabet var. Trabzonspor, Basel’i elemesi durumunda kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’da son 16 turuna kalacak.

Gomez şov yaptı

Yükselen performansıyla hem teknik heyetin hem de taraftarın yüzünü güldüren Maxi Gomez, Basel deplasmanında yine Fırtına’nın en büyük kozu. Uruguaylı futbolcu, dünkü antrenmanda oynanan ayak tenisinde aldığı sayılarla alkış toplarken, çift kale maçta da şık gollere imza attı. Abdullah Avcı, hücum bölgesinde Gomez’i daha fazla topla buluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda hem defans arkasına atılacak toplar hem de kenar ortalar oldukça önemli. Gomez, Basel ile oynanan ilk maçta çok güzel bir aşırtma gole imza atmış ancak ofsayta takılmıştı.

Tek galibiyeti Bulgaristan'da

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında sahasında Basel’i 1-0 mağlup etmişti. Mücadelenin rövanşında yarın Basel’in konuğu olacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçen taraf olmak için mücadele edecek. Teknik direktör Abdullah Avcı ise Avrupa’daki dış saha şanssızlığını kırmayı hedefliyor. Avcı, kulüp kariyerinde Avrupa’da deplasmanda oynadığı 17 maçta 12 mağlubiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak kötü bir istatistik ortaya koydu. Deneyimli teknik adam, Avrupa’da dış sahada elde ettiği tek galibiyeti ise 23 Kasım 2017 tarihinde Medipol Başakşehir’in başında Avrupa Ligi’nde Bulgaristan’ın Ludogorets takımını 2-1 mağlup ettiği maçta elde etmişti. 

2017’den sonra kazanmak istiyor 

59 yaşındaki teknik adam, söz konusu maçın ardından Avrupa’da oynadığı dış saha maçlarında galip gelme başarısı gösteremedi. Başarılı çalıştırıcının, Avrupa’da dış sahada Bordo-Mavili takımın başında galibiyeti bulunmuyor. Avcı, İsviçre temsilcisi Basel’e konuk olacağı maçı kazanarak hem turu geçmek hem de bu şansızlığını yenmek istiyor.