Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, önümüzdeki sezona güçlü bir kadro kurabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Transferde hareketli günler geçiren Bordo-Mavililer, bu sezon kiralık olarak kadrosunda bulunan Stefano Denswil, Udinesse'den ayrılan Jens Larsen, Kasımpaşa'dan Eren Elmalı ve Doğucan Haspolatlı ile transfer görüşmelerine başladığını açıklamıştı.

Trabzonspor'dan sürpriz bir transfer hamlesi daha geldi...

Yenişafak'a göre Bordo-Mavililer, geçen sezon Kasımpaşa'da ligi gol kralı olarak tamamlayan ve bonservisi Lorient'te bulunan Umut Bozok'u kadrosuna katmak için görüşmelere başladı.

umut-bozok-1000x700

UMUT BOZOK KİMDİR?
Fransa'nın Saint-Avold bölgesinde dünyaya gelen Umut, futbola Metz altyapısında başladı. Metz'in 2. takımında profesyonel olan golcü oyuncu, bedelsiz olarak geçiş yaptığı şimdilerde adı Athlético Marseille olan kulüpte 33 gol 18 asistlik performans göstererek dikkatleri üzerine çekti ve gol kralı oldu.

2019'da Ligue 2 takımlarından Nimes, 150 bin Euro'ya oyuncuyu renklerine bağladı. Takımı ile 65 karşılaşmaya çıkan Umut Bozok, 27 gol 7 asistlik bir performans sergiledi. İlk gittiği sezon takımını Ligue 1'e çıkarmayı başardı. 1,5 milyon Euro bedelle buradan Lorient'e transfer olan yıldız oyuncu, bir sezonluk Troyes macerasının ardından geçen sezon Kasımpaşa'ya kiralandı.

Geçtiğimiz sezonu Kasımpaşa'da 41 maçta 20 gol atarak tamamlayan gurbetçi futbolcu gol kralı oldu.

İşte takımlarda skora katkıları:

Troyes: 16 maç / 1 gol
Lorient: 25 maç / 4 gol
Athlético Marseille: 33 gol / 18 asist
Kasımpaşa: 41 maç / 20 gol
Nimes: 65 maç / 27 gol
Nimes B: 1 maç / 1 gol