Haberlobi - Spor Servisi // Geçen sezon iyi bir planlamayla Süper Lig'de fırtınalar estiren Trabzonspor, haftalarca liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmayarak sezon sonunda şampiyon olmuştu.

Bordo-Mavililer'de önümüzdeki sezonun planlaması ise geçen sezon olduğu gibi daha lig bitmeden yapıldı. Hazırlık kampları, hazırlık maçları, transferler, teknik ekipteki görevlendirmeler, ekonomik gelir getirecek projeler ve daha birçok konuyu netleştiren Trabzonspor, sezonda sürpriz yaşamamak için tüm ihtimalleri tek tek planladı.

ertuğrul-doğan-abdullah-avcı-ve-ahmet-ağaoğlu-1000x70

Önümüzdeki hafta yeni sezon hazırlıkları başlayacak Trabzonspor'da henüz transferlerin açıklanmaması belirsizlik yaratmıştı. Geçen sezon Peres, Hamsik, Gervinho gibi kemik kadroda bulunan isimleri daha kamp başlamadan kadrosuna katan Karadeniz ekibi, dün KAP bildirimleri ile transfer piyasasına da fırtına gibi bir giriş yaptı.

Stefano Denswil sözleşmeyi kabul etti
Bu sezon takımda kiralık olarak forma giyen ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Stefano Denswil ile anlaşma sağlandı. Oyuncu ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzalayan Bordo-Mavililer, bu transfer için bonservis ücreti ödemedi.

stefano-denswil-1000x700

Eren Elmalı, Trabzon'u tercih etti
Bu sezon en çok sıkıntı yaşanılan bölgelerin başında gelen sol bek bölgesi için alternatifli bir liste oluşturan ekip, Kasımpaşa'da forma giyen Eren Elmalı'yı kadrosuna katmayı başardı. Trabzonspor'un yanı sıra Avrupa'nın belli başlı kulüpleri ve Fenerbahçe'nin de ilgilendiği genç yıldız, Abdullah Avcı ile yaptığı görüşmenin ardından kararını Karadeniz ekibinden yana kullandı.

eren-elmalı-trabzonspor-1000x700

Kasımpaşa'nın potansiyelli oyuncusu Doğancan, Trabzonspor'da
Trabzonspor'un Kasımpaşa'dan transfer ettiği bir diğer genç yıldız ise Doğancan Haspolat... Hollanda da yetişen gurbetçi oyuncuyu kadrosuna katan Bordo-Mavililer, orta sahada hem alternatifli bir kadro kurdu, hem de olası bir transfer hamlesine karşı önlem almış oldu.

doğancan-haspolat-1000x700-trabzonspor

Larsen, bedelsiz olarak kadroya katıldı
Trabzonspor, Cornelius'un Danimarka milli takımından yakın arkadaşı olan Jens Larsen'i de sağlık kontrolünden geçirdi. Serkan Asan'ın uzun süreli sakatlığı ve Bruno Peres'in henüz sağlık durumunun netleşmemesi sonrasında böyle bir karar alan Karadeniz ekibi, savunmanın her bölgesinde oynayabilen Larsen'i bu sezon yoğun maç temposunda joker olarak kullanacak.

Trabzonspor'un resmi olarak bildirmediği ancak görüşmelerini sürdürdüğü isimler ise taraftarları heyecanlandırmaya yetti.

jens-larsen-1000x700-trabzonspor

Umut Bozok harekatı
Kasımpaşa'nın Lorient'ten kiraladığı ve sezonu gol kralı olarak tamamlayan Umut Bozok'u gündemine alan Trabzonspor, oyuncunun menajerini İstanbul'a davet etti. Bazı kaynaklara göre Bordo-Mavililer, Fransız kulübü ile 2 milyon Euro civarında bir bonservis ücretinde anlaşma sağlandı.

umut-bozok-1000x700

Trezeguet, gelmeye yakın
Anthony Nwakaeme'nin yeni sözleşmeyi kabul etmeyerek takımdan ayrılmasının ardından kanat oyuncu arayışları da sürdürüldü. Birçok ismin gündeme geldiği bölgeye transfer için en yakın aday Trezeguet... Ülkemizde Kasımpaşa ve Başakşehir formaları giyen Mısırlı oyuncu, Aston Villa'da gözden çıkartıldı. İngiliz ekibinin bonservisi ile göndermeyi planladığı oyuncu ile anlaşan Trabzonspor, kulübünü ikna etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

trezeguet-1000x700

Ozan Kabak hamlesi
Stoper hattına takviye yapmak isteyen Trabzonspor, Shaktar Donetsk'ten Marlon'u gündemine almıştı. Ancak hem oyuncuya yapılan teklifin Ukrayna kulübü tarafından reddedilmesi hem de yeni yabancı kuralına takılmamak adına bu bölgeye yerli bir oyuncunun transfer edilmesi kararlaştırıldı. Kaan Ayhan'ın kulübünün yüksek bonservis ücreti istemesinin ardından rota uzun süredir görüşmelerin sürdüğü Ozan Kabak'a çevrildi.

Bu sezon Bundesliga'ya yükselen ve yeni yapılanma içerisine giren Schalke, oyuncusunu bonservissiz bırakmak istemiyor. Trabzonspor'un hem kiralama hemde uzun vadeli bir bir ödeme planı ile bonservisli şekilde almak için pazarlıklarını devam ettiriyor.

ozan-kabak-1000x700