Haberlobi - Haber Servisi - Özel Haber // Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa yürüyen Trabzonspor, dün puan sıralamasında en yakın rakibi Konyaspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek yoluna devam etti. 41.461 kişilik Medical Park Stadyumu'nu tıklım tıklım dolduran taraftarlar arasında üzücü bir olay yaşandı.

45 yaşında Trabzonspor fanatiği Eyüp Yusuf, arkadaşları ile birlikte gittiği karşılaşmada heyecanına yenik düşerek kalp krizi geçirdi. Yusuf'a ilk müdahale sağlık personelleri tarafından yapılırken, kısa sürede kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daha önce kalbinden anjiyo olduğu öğrenilen Eyüp Yusuf'un en yakınındaki arkadaşları o anları Haberlobi Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'ya anlattı.

eyüp-yusuf-1000x700

Eyüp Yusuf'un esnaf arkadaşlarından biri olan Galip Zengin, "Biz onunla 10 yıldır beraberiz, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Kendisi çok değerli bir insandı. Gününün çoğu bakkalda geçiyordu. Maç olduğu zaman bilet alır, beraber giderdik. İlk kez değil, sürekli giderdik." dedi.

galip-zengin-eyüp-yusuf-un-en-yakın-arkadaşı

MAÇA GİDERKEN BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU
Yusuf'un Trabzonspor'a aşık bir insan olduğunu belirten Zengin, "Maçlara beraber giderdik. Şampiyon olacağımıza çok inanıyordu. 'Trabzonspor bayrağını İstanbul boğazına asacağız' derdi. O göremeyecek ama biz ona hissettireceğiz. Maça gelmeyen olunca o gün arkadaşından bilet aldı. Buradan hep beraber güle oynaya gittik. Hiçbir rahatsızlığı yoktu; olsaydı bana kesin söylerdi. Biraz beli ağırıyordu ve babasının hastalığından dolayı morali bozuktu. Babasının kötü bir hastalığı olacağından korkuyordu. Akşam maç var gelecek misin diye sordum. 'Akşam köye gideceğim, maçtan sonra köye geçerim' dedi. Bilemiyorduk böyle olacağını, takdir-ilahi." dedi.

eyüp-yusuf-bu-bayrak

TÜM MÜDAHALELER YAPILDI
"Maça giderken trafik çok yoğundu. Onları önceden stadyuma gönderdik. O süreci yeniden yaşamamak için anlatamıyorum. 15-20 dakika içinde hastanedeydik. Çok kısa süre içerisinde tüm müdahaleler yapıldı ancak kurtarılamadı. Geride kalan ailesi var, okul okuyan yetimleri var; hepimiz elimizi taşın altına koyacağız."

eyüp-yusuf-1000x700-2

SON SÖZLERİ: HAMSİK OYNAMAZSA BEN OYNARIM
Son sözlerinin sorulması üzerine, "Marek Hamsik'in oynayıp oynamayacağını konuşuyorduk .O da 'Hamsik oynamazsa ben oynarım' dedi ve gülüştük." ifadelerini kullandı.

Eyüp Yusuf'un ailesine sabırlar dileyen daimi müşterisi, "Çok üzüldük. Arkadaşlarımızdan duyduk acı haberi. 7-8 senedir buradayız; o çok iyi bir insandı ve çok merhametliydi. O bizim kardeşimizdi. Çok büyük bir kayıp oldu, bizim için." dedi.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI MEZARINA GETİRECEĞİZ
Eyüp Yusuf'un esnaf arkadaşı, "Eyüp benim canımdı, ciğerimdi. 11 yıllık esnaf arkadaşımızdı. En son geldiğinde 'Ona maça gitme' dedim. Babasının rahatsızlığından s-dolayı morali bozuktu. Sonra acı haberi aldık. Trabzonspor şampiyon olursa şampiyonluk kupasını onun mezarına getireceğiz. Onun için Trabzonspor herşeydi. 'Şampiyon olmadan gitmeyeceğim' derdi; ona şampiyonluk kupasını biz getireceğiz." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR CAMİASI YASTA
Karşılaşmanın ardından Trabzonspor Kulübü başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Bu akşam kendi evimizde oynadığımız İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasının ilk devresinde tribünde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan taraftarımız Eyüp Yusuf’un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Taraftarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Eyüp Yusuf'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu maçın ardından yaptığı açıklamada üzüntülerinin büyük olduğunu belirtirken, "Trabzonspor taraftarı çok farklı bir taraftar. Takımı için canını hiçe sayanların oluşturmuş olduğu bir taraftar kitlemiz var. Hayatını kaybeden kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Galibiyeti gölgede bıraktı. Üzüntümüz büyük" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan da sosyal medya hesabından başsağlığı diledi.