HABERLOBİ - ÖZEL HABER // Spor Toto Süper Lig'in 2021-22 sezonu şampiyonluğuna her hafta daha da yaklaşan Trabzonspor'da taraftarların da sinema filmi tadında hikayeleri dikkat çekiyor. Öyleki taraftarların hikayelerine senaryo üstüne senaryo yazılır.

Trabzonspor'a gönül vermiş hikayesi olan taraftarlardan birisi de KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Yalçınalp...

Yalçınap, 1996 yılında Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de oynanılan Fenerbahçe mağlubiyeti ile kaçırdığı; tüm şehrin hüzne boğulduğu o maçın biletini hala saklıyor.

EPrc0t9WsAAXVkn

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ DİYE TEKRAR ÇIKARDIM"
Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye 1-2 mağlup olarak kaybettiği şampiyonluk maçının biletinin, "5 Mayıs 1996'da cebimde bu yarım biletle hayalleri yıkılmış bir çocuk olarak stadyumdan çıkıyorken, kendime şampiyon olacağımız maça cebimde yine bu biletle gitmeye söz vermiştim. 26 sene saklayacağımı hiç düşünmemiştim doğrusu. Ama artık gözümün önünde bekliyor. O sene bu sene!" sözleri ile duygularını paylaştı.

emrah-yalçınalp-tweet

Emrah Yalçınap o günü şöyle anlatıyor;

"Maça zor yer buldum. Saatler önce erken gittiğim halde hemde... Şehrin birçok noktasında keskin nişancılar vardı! Ortam çok gergindi... Maça girerken bu koçanlar yırtılır, yarısı size verilirdi. Ben bunu şampiyonluk anısı olarak saklarım; bir sonraki şampiyonlukta bununla stadyuma gelip fotoğraf çektiririm diye düşünmüştüm. Malesef kabus gibi bir gece oldu. 2001'de bileti buldum. Meğer saklamışım... Master döneminde gittiğim Japonya'dan eve döndüğümde sakladığım yerde buldum. Sonra bir yere koydum, bu sezon yeniden çıkardım."

emrah-yalçınalp-bileti

"TRABZONSPOR BENİM İÇİN BİR KULÜPTEN ÖTE"
Bu sezon şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın güven verdiğini belirten Yalçınalp, "Şuanda keyfim çok yerinde... Bu biletle maçlara gidiyorum. O sezon yaşadığımız talihsizliği tekrar yaşamayız diye düşünüyorum. Trabzonspor'u; ben okuyayım diye kendini feda etmiş, bir sanayide birinin yanına çırak olarak girmiş abim gibi görüyorum. Gerçekten bu bir aidiyet duygusudur. Kulüp, takım tutmaktan çok ötedir. Trabzonspor'la bir spor kulübünün ötesinde bir ilişkim var. Sadece sevmek değil, minnet duyarak sevmek, borçlu hissederek sevmek." şeklinde duygularını ifade etti.

475fd8f1-64bc-465a-a697-4ff423b880db