Kadro maliyetini 18 milyon Euro’ya kadar düşüren Trabzonspor’da hedef bu rakamı önümüzdeki sezon 15 milyon Euro'nun da altına düşürmek… Kemer sıkma politikası kapsamında bordo-mavili yönetim devre arasında alınan Bakasetas, Berat ve Yunus Mallı’nın ücretlerini çok düşük tutmayı başardı. Bakasetas’a 1.1 milyon euro, Yunus 900 bin euro, Berat ise 850 bin Euro’ya ödendi.

Önümüzdeki dönemde de aynı sistem uygulanacak.

* Bu yüzden 800 bin euro’yu kabul eden Sherif, Sporting’ten 1.2 milyon euro alan ve Trabzonspor’dan da aynı rakamı isteyen Sporar’a tercih edildi.

* Bu yüzden Djaniny’nin de satılması ve ondan edilecek 1.3 milyon euro’luk karın 2 forvet oyuncusu arasında bölüşümlesi hesaplanıyor.

* Bu yüzden 1.5 milyon euro alan Nwakaeme’nin 750-900 bin euro arasında oynama konusunda menajeriyle görüşmeler yapılan Halil’le takas edilmesi düşünülüyor.

* Bu yüzden yedek forvet Afobe’ye ödenen 1.3 milyon Euro’nun Süper Ligin son yıllardaki asist kralı Visca’ya ödenmesi planlanıyor. 

* Bu yüzden Alanyaspor’a Salih’in yerine beklentileri karşılayamayan Yunus Mallı’nın kiralanması ve Yunus’a ödenen 1 milyon euro’nun verilmesi düşünülüyor.

* Bu yüzden sol beke alınması düşünülen Premier Lig oyuncusu Danny Rose’a Marlon’a ödenen 450 bin euro, sağ beke istenen Sörloth’un önerisi Svenson’a da 350 bin euro ödenmesi planlanıyor.