Trabzonspor, Kasımpaşa deplasmanına giderken şöyle bir analiz yapalım maça öyle geçelim.

Nasıl gitti?

Ne oldu?

Neler konuşuldu?

Trabzonspor zirvede olan bir takım. Şu anda şampiyon olacak iki takımdan biri. Bunu Trabzonspor camiasından isimler söylemiyor. Her futbol yorumcusu, objektif olanlar tabi..

FUTBOL DIŞINDA HERŞEY

Bunlar söylüyorlar. Yani zirvede bir takım, transferleriyle rakiplerine korku salıyorken, Trabzonspor’un konuşulduğu mecralar futbol dışında her şey!

Ama her şey.. İnanılacak gibi değil.

Futbol dışında her şeyle kafa karıştırmak adına türlü türlü ortaya konan oyunlar gözüyorum. Sorun burda! Sorun camianın içinde bunu yapmak isteyenler! Kasımpaşa deplasmanına çıkmadan, Adem Kılıç’ın yorumu gerçekten özetliyor bu durumu..

ADEM KILIÇ UYARDI BENDEN KATILIYORUM

Ne diyor Adem Kılıç, “Adam 20 maçtır yenilmiyor, çöp bir takımı 4.yaptı, kendi kurduğu takımla 4 maç oynadı onca sakatlığa ve yeni bir takım olmasına rağmen averajla 2. sizin derdiniz nedir? Apaçık Trabzonspor düşmanlığı ilk yarı sonuna kadar sabredin lütfen.”

Tam da bam teline dokundu. Uyarı gerekli yerlere gitmiştir diye düşünüyorum.

PENALTI VERİLMEDİ

Şimdi gelelim Kasımpaşa maçına.. Hakemlerden bahsetmeyelim diyoruz lakin, Mete Kalkavan daha maçın 10. dakikası olmadı Trabzonspor’un penaltısını vermedi! Yahu nedir arkadaş zorunuz! Sizin şu yaptığınız Türk futbolunu baltalıyor. Başka bir işe yaramıyor.

İLGİNÇ OLAN ANLAR

Kasımpaşa hakemden faul bekleyerek Trabzonspor’un yarı sahasında etkili olmaya çalıştı. Bu şekilde bir futbol anlayışı yok! Bordo mavililer haklı oldukları pozisyonda helede penaltı verilmediği an bile hakeme itiraz dahi etmediler. Bu da ilginç..

3 PUANI HAKETTİLER

Oyunu Trabzonspor geç kurdu deniyor. Ben buna asla inanmıyorum. Etkili oynadı.

Bakasetas, Nwakaeme ikilisi, yine yeteneklerini gösterdi. Tabiki Kasımpaşa’da orta sahada maçın seyrini değiştirebilecek çıkışlar geldi ama etkisiz kaldılar. Maçın geneline bakıldığında Trabzonspor üstünde. 3 puanı her anında hak etti.

BESLENİRSE GOL KRALI OLUR

Andreas Cornelius ile ilgili şu tespiti yapabilirim; Burak Yılmaz ve Sörloth kadar pas desteği almıyor. Kanatlardan özellikle beslenirse ligin gol kralı olur. Buna adım kadar eminim.

BU SORULAR KAFAMI KURCALIYOR?

Bakasetas’ın maç sonu söylediği bazı sözler kafamı karıştırdı. Abdulkadir Ömür’e destek verirken, Trabzonspor taraftarlarının beklentisinin yüksek olduğunu aktardı. Son sahaya giren genç taraftarı hatırlıyorsunuz. Daha önce biz bunu yaşadık. Yabancı oyuncular kendi sahalarında bu sahaya girme olaylarından sonra tedirgin oluyorlar. Bakasetas acaba bu tedirginliği mi yaşıyor? İnşallah böyle değildir. Abdullah Avcı yabancı oyuncularıyla bu konuda konulmalı ve bu şekilde endişe taşıyorlarsa taşımamaları gerektiğini aktarabilir.

Daha lig yeni başladı. Böyle şeylerle Trabzonspor gerilmemelidir. Unutmayın ki Trabzonspor sırf bu nedenle ne şampiyonlukları elinden kaçırmıştır.

Aklıma şüphe var mı var..

Ligin zirvesinde olan bir takımın taraftarı derbi maçta takımını sonuna kadar destekleyeceği yerde, gol yese bile neden sahaya girer? Neden sahaya girmesine hele de derbi maçta müsade edilir?

Bu sorular hala kafamı kurcalıyor.

Evet yazımızı bitirelim.

Bordo mavililer Rıdvan Dilmen ne derse desin, ligin en iyi 2 takımından biridir.

Bir de..

Abdulkadir Ömür bu maçla yeniden doğmuştur.

Üstüne koyarak daha çok çalışarak, bordo mavi formayı giymelidir.

İkinci bir şans verildi. Bu şansı iyi değerlendirir umarım..

Trabzonspor sadece 3 puan almadı, bir de yıldız oyuncusunu yeniden kazandı. Abdullah Avcı2nın o’na helede son yaşananlardan sonra bir şans vermesi Avcı’nın da tecrübesini tekrar hatırlamamızı sağladı.