Haberlobi - Spor Servisi // Şampiyonlar Ligi play-off turunda Trabzonspor ile Kopenhag karşı karşıya geliyor.

İlk maçı 2-1 kaybeden Trabzonspor, Akyazı'da skoru tersine çevirip turu atlamak istiyor... Peki rakip Kopenhag'da son durum ne muhtemel 11'i ve rakibe dair önemli detaylar..

3 oyuncu şüpheli

Hazırlıklarını Akyazı Stadyumu'nda tamamlayan konuk ekipte üç önemli oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor.

Ligde oynanan maçta sakatlanan Mohamed Daramy'nin bu maçta riske edilmesi beklenmezken, Nicolai Boilesen ve Luther Sing'in de durumu maç saatinde belli olacak.

kopenhag-antrenman-1000x700

İstikrarsız performans...
Ligde inişli çıkışlı performans sergileyen Kopenhag, oynadığı 6 maçın 3'ünü kaybetti. Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçının ardından çıktığı ilk lig maçında zayıf rakibi Lyngby ile karşılaşan Danimarka ekibi, sahada 3-0 galip ayrıldı. Kopenhag'ın gollerini Claesson (2) ve Pep Biel kaydetti.

En tehlikeli oyuncuları Viktor Claesson ve Pep Biel...
Trabzonspor'a ilk maçta 1 gol atan Claesson, geçen sezon devre arasında Krasnodar'dan takıma katıldı. Takımın piyasa değeri en yüksek oyuncularından biri... 30 yaşındaki İsveçli oyuncu sağ ayağını kullanıyor ve hücumun her bölgesinde oynayabiliyor.

Devre arasında katıldığı takımda Pep Biel ile iyi anlaşması ikilinin rakip maçlarda tehlike yaratmalarına sebep oluyor.

Trabzonspor ile oynanılan ilk maçta Claesson'un şutunda Pep Biel kalecinin görüş açısını engellemiş, aslında ofsayt olması gereken pozisyon VAR ve sahadaki hakemler tarafından atlanmıştı.

kopenhag-takımı-1000x700-cl

Kopenhag'ın muhtemel ilk 11'inin analizi...
Jess Throup'un çalıştırdığı ekip, genellikle sahaya 4-1-4-1 düzeni ile çıkıyor.

Kalede 5 milyon Euro'ya kadrolarına kattıkları Mathew Ryan oynayacak. Ryan, ilk maçtaki hafif sakatlığı atlattı ancak maç saatine kadar ya da maç sırasında bir sakatlık olması durumunda yedeklerde güven veren bir kalecileri yok.

Mathew-Ryan-kopenhag-1000x700

Savunmanın göbeğinde geçen sezon kiralık olan ve defansın bel kemiği Denis Vavro kesin olarak forma giyecek. Vavro, Hamsik'in de milli takımdan arkadaşı... Savunma tandeminde Vavro'ya eşlik edecek isim Valdemar Jensen...

19 yaşındaki oyuncu ligde 2 kez forma giydi. Gençlere şans vermekten çekinmeyen bir antenör olarak Gürcü savunmacı Davit Khocholava'nın yokluğunda bu oyuncuya formanın verilmesi bekleniyor.

denis-vavro-kopenhag-1000x700

Takımla birlikte antrenmanlara katılan Khocholava bir önceki Trabzonspor maçında da sakatlığı sürmesine rağmen oynamıştı. Bu oyuncunun durumu da maç saatinde netlik kazanacak.

Sağbekte Kevin Diks, solbekte genç oyuncu Victor Kristiansen'in oynaması bekleniyor. Diks, bir önceki Trabzonspor maçında düzgün bir oyun ortaya koyarken, Kristiansen savunmada açık veren bir oyun ortaya koymuştu. Genç oyuncu bu maçta da Kopenhag'ın zaafı olacak.

Defansif ön libero olarak genellikle Rasmus Falk'ı kullanan teknik direktör Throup, bu maçta Zeca'nın da tam olarak iyileşmesi ile Yunan orta sahaya şans vermesi bekleniyor. 

Kopenhag'ın orta sahasının göbeği Zeca-Falk-Lerager üçlüsü ile dolabilir.

Takımın sol kanadında zaman zaman açık bulabilen tecrübesiz oyuncu Haraldson ve bir önceki maçta golü kaydeden Viktor Claesson'un forma giymesi bekleniyor.

viktor-claesson-1000x700

İleri uçta ise takımın önemli silahı Pep Biel'in oynamasına kesin gözle bakılıyor.

pep-biel-kopenhag-1000x700