Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'de liderliği sürdüren Trabzonspor, transferde de rakiplerinin önünde olmayı başarıyor.

Teknik direktörlerini bile geç belirleyen Süper Lig kulüplerinin aksine devre arası gelmeden kritik transferler yapan Fırtına, gelecek sezonun kadrosunu da şimdiden şekillendiriyor.

Uzun süren sol bek arayışlarının ardından solbeke Bundesliga'dan Puchacz'ı getiren Trabzonsporlu kurmaylar, sıkı görüşmelerden uygun fiyatla satın alma opsiyonunu sözleşmeye koyduramadı. Sezon sonu yeniden görüşmelere başlayacak olan yönetim olası bir anlaşmazlık durumunda farklı adaylarla da görüşmelerini sürdürüyor.

Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu'nun iddiasına göre Karadeniz ekibi, Newcastle United'ın solbeki Jawal Lewis için girişimlerini hızlandırdı. Geçen sezon 16,5 milyon Euro bonservis bedeli ile altyapısından yetiştiği Norwich'den Newcastle United'a transfer olan Kuzey İrlandalı oyuncu bu sezon 6 karşılaşmada forma giydi.

jawal-lewis-newcastle-new-1000x700

JAWAL LEWİS'İ YAKINDAN TANIYALIM

Luton Town ve Norwich City takımlarının altyapısından yetişen Lewis Jawal 8 Eylül 2020'de 16,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Newcastle United'a transfer oldu.

Newcastle'da toplamda 32 maça çıkan oyuncu bu sezon sadece 6 karşılaşmada forma giydi. Kuzey İrlanda formasını 23 kez terleten Jawal, düzenli bir milli takım oyuncusu.

Takımı ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan  Jawal Lewis, sol bek pozisyonun önünde de forma giyebiliyor.

jawal-lewis-liverpool-maçı-1000x700

Ofansif anlamda driplingleri ile öne çıkan oyuncu, savunma zaafiyeti ile Premier Lig'e uyum sağlayamıyor. Jurgen Kloop'un takıma katmayı istediği oyunculardan biri olan ancak Liverpool'un transferini uygun bulmadığı Jawal Lewis, İngiliz ekibine karşı Norwich forması ile harika bir maç çıkartmıştı. (Liverpool yönetimi o dönem 30 milyon Euro'nun üzerinde para isteyen Norwich yönetimine rest çekti. Ardından gelirlerin düştüğü sezon inadı kırılan Norwich yönetimi 16,5 milyon Euro'ya oyuncuyu Newcastla satmıştı)

Liverpool, Norwich'in sol beki Jamal Lewis'i transfer etmeye çok yakın. pic.twitter.com/GcYBSWmgHC

Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan oyuncunun İngiltere pasaportu da bulunmakta.

jawal-lewis-newcastle-1000x700

jawal-lewis-newcastle-united-1000x700