Haberlobi - Spor Servisi // Bir önceki sezon stoper hattında sorunlar yaşayan Trabzonspor, gelecek sezon için deyim yerindeyse 'taş gibi' bir stoper bulabilmek için kolları sıvamıştı.

Kaan Ayhan, Marlon Santos, Marc Bartra gibi isimlerle görüşen Bordo-Mavililer maliyetleri nedeni ile bu transferlerden vazgeçerken, yeni isimleri gündemine aldı.

Trabzonsporlu kurmayların hedefindeki isimlerden biri ise Herta Berlin'in Belçikalı stoperi Dedryck Boyata...

Karadeniz ekibi, bu transferde mutlu sona çok yakın.

boyata-1000x700

Sabah'a göre, Alman ekibinin 5 milyon Euro bandındaki bonservis beklentisine 2,5 milyon Euro teklifini sunan yöneticiler, pazarlıkta son aşamaya geldi. Herta Berlin, Trabzonspor'un bu teklifine yakın bir teklif sunarken anlaşmanın yakın olduğu konuşuluyor...

Dedryck Boyata kimdir?
1990 Brüksel doğumlu oyuncu buradaki amatör kulüplerde futbola başlamış, 2009'da Manchester City altyapısına geçiş yapmıştır. City'nin A takımında 35 kez forma giyen oyuncu, daha fazla forma şansı bulabilmesi için Bolton ve Twente takımlarına kiralandı. 2015'te Celtic, 2 milyon Euro bedelle Boyata'yı kadrosuna kattı. 2019'da ise bedelsiz olarak Herta Berlin'e transfer oldu. 

Alman kulübünde takım kaptanlığını yapan Belçikalı oyuncu, 74 kez bu formayı terletti. Berlin ile 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

31 yaşındaki oyuncu, Belçika milli takım formasını da 31 kez giydi.