Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa koşan Trabzonspor, son haftalarda puan kaybetse de Avrupa'nın önemli takımlarına karşı performansı baz alındığında rakiplerine önemli puan farkı attı.

Son 5 karşılaşmadan 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Fırtına, Avrupa'nın 11 ligi arasında rakibine en çok puan farkı atan takım durumunda...

Şampiyonluğa yürüyen Abdullah Avcı'nın öğrencilerini bu alanda Fransa'dan Paris Saint Germain ve İspanya'dan Real Madrid takip ediyor.

Fransa Ligue 1'de 71 puanda bulunan PSG, 2. sıradaki Marsilya'nın 12 puan önünde bulunuyor. La Liga'da ise Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'ya 12 puan fark attı. İtalya Serie A'da Milan Inter'in 2, Almanya Bundesliga'da Bayern Münih, Borissa Dortmund'un 9, İngiltere Premier Lig'de Manchester City Liverpool'un 1 puan önünde liderliğini koruyor.

Avrupa'nın 5 büyük ligi baz alındığında zirvede yer alan takımlardan en fazla puan toplayan ise Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City oldu. İngiliz ekibini 72'şer puan toplayan Trabzonspor ve Real Madrid takip etti. PSG 71, Bayern Münih 69 ve Milan 68 puan hanesine yazdırdı.

trabzonspor-1000x700-kadro

TRABZONSPOR'UN EN ERKEN ŞAMPİYONLUL HEDEFİ
Türkiye'de en erken şampiyonluk ünvanı 1967-68, 1969-70 ve 2013-14 sezonlarında bitime 3 hafta kala ilan ettiği şampiyonluklarla Fenerbahçe'ye ait. Trabzonspor ise bu rekoru kırmak istiyor.

Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 13 puan fark atan Karadeniz ekibi, önümüzdeki hafta dahil diğer takımların sonuçlarına göre şampiyonluğu ilan etme ihtimali bulunuyor.

trabzonspor-medical-park-stadyumu-koreografi-1000x700-1

TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI
Trabzonspor, Süper Lig'in en erken şampiyonluğu ilan etmesi için önünde ihtimaller var.

1. Senaryo
Ligin 33. haftasında Fatih Karagümrük'ü sahasında ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibini mutlaka yenmek zorunda. Ardından Fenerbahçe'nin Göztepe'ye ve İH. Konyaspor'un Gaziantep FK'ya yenilmesi beklenecek. Bu ihtimaller gerçekleşirse aradaki puan farkını 17'ye çıkartacak olan Bordo-Mavililer, Pazar günü oynanacak Konyaspor-Gaziantep FK maçının ardından şampiyonluğunu ilan edebilecek.

2. Senaryo
Fenerbahçe ile İH. Konyaspor berabere kalırlarsa da Trabzonspor, şampiyonluğunu ilan edebilecek. Fenerbahçe'ye 15, Konyaspor'a puan farkını 16 yapacak olan Fırtına, ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğu ilan edecek.

trabzonspor-takım-1000x700