Haberlobi - Spor Servisi // Ahmet Ağaoğlu'nun Trabzonspor'un başkanlığını yaptığı iki dönemde de listesinin başında olan Ertuğrul Doğan kimdir? Yeni dönemde Trabzonspor'un en üst kademe yöneticilerinden biri olan Ertuğrul Doğan herkes tarafından araştırılıyor. 

İşte Ertuğrul Doğan:

1977 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ertuğrul Doğan, kendi memleketinde bitirdiği ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Ertuğrul Doğan 45 yaşındadır. Ertuğrul Doğan aslen Trabzonludur. 

2000 yılında "Doğan Akaryakıt" adı altında kurduğu madeni yağ ve akaryakıt şirketi ile iş hayatına atılan Doğan, 2014 yılında enerji sektörüne adım atan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

ertuğrul-doğan-1000x700-2

Ertuğrul Doğan başkanlığındaki enerji şirketi, 2018'de Çorum Mecitözü ilçesinde 5 MW, 2020'de Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde 27 MW, 2021'in Ocak ayında Samsun'un Çarşamba ilçesinde 27 MW Biyokütle Enerji Tesisi projelerini tamamladı. Karaman'da gerçekleştirilen 40 MW Biyokütle Enerji Santrali yatırımı ile toplamda 100 MW ile Türkiye'nin en büyük Biyokütle Enerji Santrali yatırımı yapan firması olmayı başarmıştır.

ertuğrul-doğan-1000x700-3

Evli ve iki çocuk babası olan Ertuğrul Doğan, Trabzon Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, Oltan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Trabzon Ticaret Odası'nda başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'nı yürüten Ahmet Ağaoğlu, iki kez kazandığı seçimde listesinde Ertuğrul Doğan'a yer vermiştir. Doğan şimdilerde Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla üstlenmektedir.

ertuğrul-doğan-1000x700

Özellikle Trabzonspor'un Edin Visca gibi yaptığı büyük transferlerde adı geçen Ertuğrul Doğan, taraftarın da sempatisini kazanmayı başardı. Ülkemizin neredeyse her noktasına 'Trabzonspor forması' gönderen başarılı iş adamı Bordo-Mavili taraftarları mutlu etmeyi başarıyor.

Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan Ertuğrul Doğan'ın Bordo-Mavili formayı giyen ilk ve tek 'üç kardeş' Coşkun, Bülent ve Güngör Şahinkaya'nın yeğenidir.

Twitter hesabındaki sabit tweet'indeki belirttiği gibi eski Trabzonsporlu futbolcu dayıları ile gurur duyan Doğan, görevini de 'miras' olarak görüyor.