Temsilcimiz Trabzonspor, İsviçre ekibi Basel ile eşleşti. İlk maç 16 Şubat'ta Trabzon'da, rövanş maçı ise 23 Şubat'ta İsviçre'de oynanacak. Karşılaşmaların başlama saatleri 20:45 ve 23:00 olarak düzenlenecek.

Trabzonspor'un Basel ile eşleşmesi İsviçre basınında büyük yankı uyandırdı. Basel'in Trabzonspor karşısında çok az şansa olduğu vurgulandı.

BLICK - BASEL'İN RAKİBİ TRABZONSPOR

"Basel, Konferans Ligi play-off turunda pek çok zayıf rakip arasında Trabzonspor gibi güçlü bir takıma rakip oldu. Trabzonspor, Basel için en nahoş takımlardan biri. Liman kenti Trabzon'dan gelen kulüp, şaşırtıcı bir şekilde geçen yıl sekiz puan farkla Türkiye şampiyonu oldu. Şu anda yerel Süper Lig'de yedinci sıradalar, ancak lider Fenerbahçe'nin sadece dört puan gerisindeler. FC Basel, şu ana kadar iki kez Trabzonspor ile karşılaştı: 2019/20 Avrupa Ligi'nde birlikte aynı gruptaydılar. Basel ekibi evinde oynadığı maçı 2-0 kazandı, Türkiye'de deplasmanda 2-2 berabere kaldı."

BAZ SPORT - TRABZONSPOR İLE BASEL YENİDEN KARŞI KARŞIYA

"Konferans Ligi playoff turunda Basel, Şubat ayında Türkiye temsilcisiyle karşılaşacak. Türkiye liginde kulüp şu anda tabloda yedinci, ancak lider Fenerbahçe'nin sadece dört puan gerisinde. Ancak kadro listesine bakıldığında, 16 ve 23 Şubat'taki iki düellonun Basel için hiç de kolay olmayacağını gösteriyor. Eski Dortmund defans oyuncusu Marc Bartra, eski Valencia oyuncusu Maxi Gomez veya Slovakyalı Marek Hamsik gibi oyuncular uluslararası futbolda iyi tanınmaktadır. Ancak Konferans Ligi'nden bir takım olarak Basel'in zaten kendi tarafında büyük bir avantajı var: İlk maç Türkiye'de, ikinci maç ise Basel'de oynanacak."

LE NOUVELLISTE - BASEL, TRABZONSPOR'A KARŞI

"Basel'in Konferans Ligi'nde son 16 turuna giden yolu Türkiye'den geçecek. FC Basel, Konferans Ligi'nin son 16 turunda play-off için manevra yapması zor bir rakip ile eşleşti. Şu anda Türkiye Ligi'nde 7. ancak ulusal şampiyonluğu elinde bulunduran Trabzonspor, Avrupa Ligi H grubunu 3. bitirerek Konferans Ligi'ne geri döndü. Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı takım, Avrupa Ligi'nde macerasını sürdüren Ferencvaros ve Monaco'dan 1 puan az olmak üzere 9 puan topladı."

TDG - BASEL İÇİN KOLAY OLMAYAN BİR RAKİP

"Basel, Trabzonspor ile eşleşti. FC Basel, Konferans Ligi son 16 turu için yapılan play-off kura çekimlerinde kader tarafından gerçekten şımartılmadı. Gerçekten de manevra yapmanın zor olacağını vaat eden, hüküm süren Türk şampiyonu Trabzonspor'a düştü. 

Trabzonspor şu anda Türkiye Süper Lig'de 7. sırada yer alıyor. Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitirdikten sonra Konferans Ligi'ne geri döndü. Toplam 9 puanla Ferencvaros ve AS Monaco'nun 1 puan gerisinde tamamladı.

Bu nedenle her şey, Basel kulübünün görevinin hassas olmayı vaat ettiğini gösteriyor."