Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geliyor.

27 Eylül Pazartesi (Bugün) saat 20:00'da başlayacak karşılaşma Medical Park Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma Beinsports HD 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca 57 ülkede bu karşılaşma canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını İbrahim Bozbey ve Alpaslan Dedeş yapacak. Maçın 4. hakenliği görevini Alper Çetin üstlenecek.

Karşılaşmanın VAR hakemi Hakan Ceylan olurken; AVAR hakemi Kemal Yılmaz oldu.

İki takımda son durum
Trabzonspor, geride kalan 6 haftada 2 beraberlik 4 galibiyet alarak averajla Beşiktaş'ın gerisinde 3. sırada bulunuyor. Son oynadığı Konyaspor maçında 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, Alanyaspor'u mağlup etmesi halinde haftayı lider olarak bitirmeyi garantileyecek. Trabzonspor aynı zamanda Konyaspor ile birlikte ligin namağlup iki takımından biri konumunda.

Kadroda sakatlığı bulunan Fode Koita'nın Alanyaspor'a karşı oynamayacağı kesinleşti. Öte yandan antrenmanlarını zaman zaman bireysel sürdüren Djaniny, sakatlıkları tespit edilen Dorukhan Toköz, Abdulkadir Parmak ve Trondsen'in karşılaşmada oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Vitor Hugo'nun Konyaspor karşısında kırmızı kart görmesi sebebiyle forma giyemeyeceği karşılaşmada Avcı stoperde zorunlu rotasyona gidecek. Stefano Denswil'in ağrıları sebebi ile Konyaspor maçı öncesi kadrodan çıkartılması sonrasında Alanyaspor karşısında stoperde Edgar - Hüseyin Türkmen ikilisinin forma giymesi bekleniyor.

Geride kalan 6 haftada 4 galibiyet 2 mağlubiyet alan ve son 3 maçını kazanan Alanyaspor 12 puanla 7. sırada bulunuyor. Bu maçı farklı kazanması halinde matematiksel olarak liderliğe oturabilecek olan Bülent Korkmaz'ın öğrencilerinde eksik oyuncu bulunmuyor. Tam kadro antrenmanlarına devam eden Alanya ekibi aynı zamanda Trabzonspor'un ligde en son mağlup olduğu takım. Bordo-Mavililer, 8 Mart 2020'de evinde oynadığı maçta Alanyaspor'a 1-3 mağlup olmuştu. Mustafa Pektemek ve Davidson'un gollerine Bakasetas penaltıdan bulduğu golle karşılık vermişti.

Muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Bruno Peres, Edgar, Hüseyin Türkmen, İsmail Köybaşı, Berat, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius

Alanyaspor: Serkan, Juanfran, Awaziem, Milunovic, Borja, Fatih, Umut, Efecan, Emre Akbaba, Davidson, Diedhiou

İki takım arasında 11. randevu

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 10 maçta Alanyaspor'un, bordo-mavililer karşısında üstünlüğü bulunuyor. Akdeniz temsilcisi 5 karşılaşmayı kazanırken, Karadeniz ekibi ise 2 kez rakibini mağlup etti. Taraflar, 3 müsabakada sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda turuncu-yeşilliler 17 gol atarken, bordo-mavililer ise 10 gol kaydetti.

Trabzon'da oynanan 5 karşılaşmada Trabzonspor 1 kez kazandı. 3 müsabaka konuk takımın üstünlüğüyle biterken, 1 maçta da taraflar eşitliği bozamadı. Geçtiğimiz sezon Trabzon'da oynanan maçı Alanyaspor 3-1 kazanmıştı. Alanya'da oynanan maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor bir engeli daha aşmak istiyor
Geçen hafta deplasmanda 81 dakika 10 kişi oynamasına rağmen Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, Alanyaspor'a karşı olan şansızlığını kırmak isterken, zirve yolunda ise bir engeli kayıpsız geçmek istiyor.