Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Trabzonspor ile Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız karşı karşıya geliyor.

15 Eylül Perşembe günü (TSİ) 19:45'te başlayacak karşılaşma Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu'nda oynanacak. Mücadele Exxen Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmanın hakemi Almanya'dan
Trabzonspor-Kızılyıldız maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Sascha Stegemann yönetecek. Stegemann'ın yardımcılıklarını Christian Gittelmann ve Mark Borsch yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemliği görevini Robert Schröder üstlenecek.

Mücadelenin VAR koltuğunda Benjamin Brand, AVAR koltuğunda Dominik Schaal yapacak.

MUHTEMEL 11'LER:
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Jens Larsen, Marc Bartra, Stefano Denswil, Eren Elmalı, Manolis Siopis, Marek Hamsik, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Anastasios Bakasetas, Trezeguet, Maxi Gomez

Kızılyıldız: Milan Borjan, Strahinja Erakovic, Nemanja Miluniovic, Aleksandar Dragovic, Milan Rodic, Osman Bukari, Guelor Kanga, Sekou Sanogo, Slavoljub Srnic, Aleksandar Katai, Aleksandar Pesic

Trabzonspor'da son durum
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, 10 puanla 8. sırada bulunuyor. Bordo-Mavililer, bu karşılaşma öncesi oynadığı son lig maçında ise Adana Demirspor'a 3-2 yenilmişti.

abdullah-avcı-1000x700-adana-maçı

Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi ilk maçında ise Macaristan ekibi Ferencvaros ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibine 3-2 mağlup olmuştu.

trabzonspor-ferencvaros-trezeguet-1000x700

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Bruno Peres, Edin Visca ve Dorukhan Toköz, kritik karşılaşmada kesin olarak forma giyemeyecekler. Adana Demirspor maçında dinlendirilen Yusuf Yazıcı ve Djaniny ise son antrenmanda ağrı hissetmemeleri halinde kadroya dahil edilecek.

trabzonspor-antrenmanı-1000x700-1-eylül

Kızılyıldız'da son durum

Ligdeki durumu
Sırbistan Ligi'ne süper bir başlangıç yapan Kızılyıldız, 11 haftası geride kalan maçta henüz yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-Beyazlılar, 9 karşılaşmadan topladığı 23 puanla maç eksiğine rağmen 1. sırada bulunuyor.

Trabzonspor maçı öncesi son lig maçında Novi Pazar'a konuk olan Kızılyıldız, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Milan Rodic ve Aleksandar Pesic'in golleri ile 1-2 kazanmasını bildi.

kızılyıldız-son-lig-maçı-2

Avrupa Ligi'ndeki durumu
Sırbistan ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçında Monaco ile karşı karşıya geldi. Kendi sahasında oynanıdığı ilk karşılaşmada maçın ikinci yarısında Breel Embolo'nun penaltı golüyle  Kızılyıldız sahadan 0-1 mağlup ayrılmıştı.

kızılyıldız-son-lig-maçı

Eksikler
Kızılyıldız'da sakatlıkları bulunan Mirko Ivanic ve Irakli Azarovi'nin Trabzonspor'a karşı forma giymesi beklenmiyor.

Kızılyıldız'a dair bilgiler
Sırbistan Süper Ligi'nin 12 kez şampiyon olarak bitiren Kızılyıldız, ülkenin en köklü kulüpleri arasında yer alıyor. Maçlarını 55 bin kişilik Rajko Mitić Stadyumu'nda oynayan Kızılyıldız'ın kadro değeri 54,7 milyon Euro...

kızılyıldız-antrenman

Sırp ekibinde on numara Mirko Ivanic, stoper oyuncusu Aleksandar Dragovic, sol kanat Aleksandar Katai, sağ kanat Osman Bukari takımın en değerli oyuncuları arasında yer alıyor.

Kızılyıldız bu sezon kadrosunda Nantes'dan (bedelsiz olarak) forvet oyuncusu Kalifa Coulibaly, Alanyaspor'dan (bedelsiz olarak) savunma oyuncusu Nemanja Milunovic'i, Fatih Karagümrük'ten forvet oyuncusu Aleksandar Pesic'i transfer ederek dikkatleri üzerine çekti.

Kızılyıldız'ın teknik direktörlüğünü 39 yaşındaki Milos Milojevic yapıyor.

kızılyıldız-milos-milojevic