Trabzonspor, Orhan Ak’ın istifa etmesiyle teknik direktör arayışlarına başladı. Yönetimin yaptığı toplantıda Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella, Fatih Karagümrük’ün hocası Andrea Pirlo, İstanbulspor'da görev yapan Fatih Tekke ve Kayserispor’u yöneten Çağdaş Atan’ın isimleri de gündeme gelmişti.

Trabzonspor camiası ve medyası da Tekke için istekliydi. İstanbulspor'un başında olan Tekke de göreve göz kırpmış ve "Trabzonspor benim hayalim, teklif gelirse elbette" açıklamasını yapmıştı.

Ancak Tekke de dahil, diğer hocaların başka takımlarda görevde olması nedeniyle boşta olan Sergen Yalçın ile görüşülme kararı çıktı. Başkan Ertuğrul Doğan dün Sergen Yalçın ile görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği, Yalçın’ın 16 Nisan’daki Beşiktaş maçında göreve başlayabileceği öğrenildi.

Orhan Ak’ın gidişiyle ekibi ile de yollar ayrıldı. 5 gün önce göreve başlayan Kerem Yavaş ile Alper Aşçı, Bilal Utku Alemdaroğlu ve Halil Cihan Ünal’ın sözleşmeleri feshedildi. Ak’ın ekibine kısa süre önce dahil olan kaleci antrenörü Alper Boğuşlu’nun kalacağı belirtiliyor.

Trabzonspor, Abdullah Avcı sonrası 27 günlük Orhan Ak dönemini de sonlandırmış oldu. Ak, İstanbulspor maçıyla beraber 2.5 senelik Trabzonspor macerasını bitirdi.

Ayrıca Trabzonspor yönetimi takımı altyapı antrenörü İhsan Derelioğlu’na teslim etti. Yarın oynanacak Kasımpaşa maçında takımın başında Derelioğlu olacak. Derelioğlu, 2015’ten bu yana Trabzon’da görev yapıyor.

642fb87be4bfdd11706ad652