Trabzonspor, geçen hafta ligde Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre tek değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı, tek değişikliğini yerli oyuncu tercihinde yaptı. Avcı, Abdülkadir Ömür'ü yedek kulübesine çekerken forvette Gomez'in yanında Umut Bozok'u sahaya sürdü.

Bordo-mavili takımda kart cezalısı Yusuf Yazıcı ile sakatlıkları bulunan Djaniny Semedo, Edin Visca, Bruno Peres, Dorukhan Toköz ve Serkan Asan, maç kadrosunda yer almadı.

Trabzonspor, dokuzuncu dakikada Marek Hamsik'in ceza sahası dışından harika golüyle 1-0 öne geçti. Bordo Mavililer, golü bulmasına karşın ilk yarıda oyun üstünlüğünü Sivasspor elinde tuttu. Bordo Mavililer, yüzde 69 topa sahip olmasına karşın; konuk ekip, kaleye dokuz şut çekti ve bu şutların üçünde isabet buldu. Oyunu rakibine kabul ettiremeyen Trabzonspor, ileride çoğalamadı ve rakip kalede tehlikeli olamadı. Uğurcan Çakır ilk yarıda kritik kurtarışlar yaptı, Njie'nin bir şutu direkten döndü. 

İkinci yarıya Sivasspor etkili başlamasına karşın ilerleyen dakikalarda Trabzonspor oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Özellikle, Bakasetas ve Hamsik'in 74. dakikada yerlerini Siopis ile Bardhi'ye bırakmasıyla Bordo Mavililer, rakip kalede daha etkili oldu. 

Buna karşın iki takımın çabası sonuç vermedi ve Trabzonspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.