Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana ve Elazığ olmak üzere 11 ilde etkili olan deprem felaketleri yıkıcı etkilere sebep oldu ve binlerce vatandaşımızı kaybettik. 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen korkunç afet sonrasında tüm Türkiye yasa boğulurken, dünyadan da destek ve yardım mesajları gelmeye devam ediyor. 

3-4 Mart'a kadar ertelenmişti

6 Şubat günü meydana gelen deprem sonrasında tüm dünyanın gözü ülkemize çevrilirken adeta Türkiye'de hayat durma noktasına gelmiş ve tüm vatandaşlarımız deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın acısını paylaşmıştı. Tüm spor organizasyonları ertelenirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine kadar ertelendiğini duyurmuştu.

UEFA'nın tavrı netti

Depremin acısını en çok hisseden ve en çok can kayıplarının yaşandığı şehirlerden olan Gaziantep ile Hatay'ın takımları; Gaziantep FK ile Hatayspor da gelecek sezon hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon ligden çekilmişlerdi. Spor kulüplerimiz depremin yaralarını sarmak için tek yürek olurken Avrupa futbolunun patronu UEFA, Konferans Ligi'ndeki Trabzonspor-Basel maçını ertelememişti.