Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından seferber olana şehirlerden Trabzon’da her gün binlerce ekmek, kahvaltı malzemeleri ve su, deprem bölgelerine gönderilecek.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Vali Ustaoğlu, açıklamasında “Milletimizin başı sağ olsun. Trabzon olarak tüm halkımızla birlikte seferber olduk. Şu anda günlük 15 bin ekmek üretimi yapılarak deprem bölgesine gönderilecek. Yine her gün kahvaltılık malzeme. Aynı şekilde su gönderilecek. Milli eğitim müdürlüğümüzün bünyesinde, Çok Programlı Lisemizin fırınından öğrenci, öğretmen, Milli Eğitim çalışanlarımızla birlikte her gün deprem bölgesine 15 bin ekmek, 15 bin kahvaltılık malzeme ve 15 bin su ulaştıracağız.

Trabzon’dan deprem bölgesine giden yardım tırı ve kamyonu sayımız 82. Bir kısmı yola çıktı bir kısmı intikal etti. Aynı şekilde deprem bölgesine yardımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Trabzon’da da 3. Bir yardım toplama yerini faaliyete soktuk. Beşirli’deki salonu da faaliyete soktuk. Trabzon olarak yaraların sarılması adına vatandaşlarımızla birlikte seferber olduk. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rahmet edenlere tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Biz misafirhanelerimizde, yurtlarımızda, otellerimizde, pansiyonlarımızda, kuran kurslarımızın yurtlarıyla beraber tüm hazırlıklarımız tamam. Yoğun bir şekilde telefon alıyoruz. Vatandaşlarımız evimizde de depremzedeleri ağırlayabiliriz diyor. Bu konudaki tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimize gelecek tüm depremzedelere her zaman kapımız açık.

Dün 170’in üzerinde sağlık personelimizi deprem bölgesine göndermiştik. Deprem bölgesinden gelecek yaralılar olursa yine hastanelerimiz hazır.” ifadelerini kullandı.

trabzondan-deprem-bolgesine-her-gun-ekmek-uretim-basladi-yardim-yola-cikti3trabzondan-deprem-bolgesine-her-gun-ekmek-uretim-basladi-yardim-yola-cikti7trabzondan-deprem-bolgesine-her-gun-ekmek-uretim-basladi-yardim-yola-cikti6trabzondan-deprem-bolgesine-her-gun-ekmek-uretim-basladi-yardim-yola-cikti8trabzondan-deprem-bolgesine-her-gun-ekmek-uretim-basladi-yardim-yola-cikti9