Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon'un Yomra ilçesinde gündem doğalgaz çalışmaları...

Şubat meclis toplantısında doğalgaz çalışmalarının durduğunu açıklayan Yomra Belediye Başkanı, taşeron firmanın yükselen maaliyetler sonrasında 'bu işi yapmam' diyerek iflas ettiğini söylediğini belirtti.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık şu açıklamaları yaptı:

ÇALIŞMALAR TRABZON GENELİNDE DURDU
"Doğalgaz konusunda çalışmalar Trabzon’un genelinde durduruldu. Taşeron firma yükselen maliyetleri ileri sürerek Trabzon’daki projesinden çekildi. ‘İflas ettik. Yükselen fiyatlarla bu işi yapmam’ diyerek çekildi"

mustafa-bıyık-1000x700

AKSA YENİ İHALE YAPACAK
"Akçaabat kazılmış halde duruyor. Süreç yeni ihale yapacak AKSA. İhaleyi alan firma yeniden çalışmaya balayacak. Bu Mayıs, Haziran ayını bulur diye öngörümüz var. Bize iletilen resmi bir şey yok. 3-4 ay zamanda  AKSA’nın bir çalışma yapmayacağı ön görülüyor."

MAYIS, HAZİRAN GİBİ SAHAYA İNECEKLER
"Bize verilen yatırım programında Hükümet Caddesi, Trabzon Caddesi ve Dursun Şahin Caddesi ve Dilaveroğlu Camii çevresinde ciddi bir çalışma yapılacağı için kazı izinlerini verdik. Hükümet Caddesinin ihalesini önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Bunu biz de yavaşlattık. Çünkü caddeye başladığımız zaman doğalgaz çalışması da yapılsın sonradan kırma dökme işleri yapılmasın diye yavaştan alıyoruz. Yomranın değil Trabzonun ciddi bi sorunu. Herhangi bir çalışma yok. Yeniden teslim yapılıp Mayıs Haziran gibi sahaya çıkacaklarını öngörüyoruz. Yomra merkeze taahhüt ettikleri zamanda gelmesin öngörüyoruz. Umutlumuyuz.  Doğalgazda yapılan geçmişteki anlaşma neticesinde Ortahisar belediyesi haricinde yapılacak bütün çalışmaların boru geçirildikten sonraki bütün işler belediyelere ait. Bizde ise boruyu döşeyip üstünü kapatıyor. Kaldırımı asfaltı betonu belediyenin üzerine kalıyor. Biz bunu dahi üstleniyoruz. Yeterki 5 tane sokakta çalışma yapsınlar biz bunu sağlarız diye kendilerine söylüyoruz. İnşallah daha hızlı yol alınır diye düşünüyoruz."

trabzon-belediyesi-çalışmaları-sokak-1000x700