Trabzon’da erkek çocuk M.Ç. ‘yi evine çağırıp cinsel saldırıda bulunan Suriye uyruklu Gasım Afar Müdafisi’nin hapis cezası 5 yılda ancak çıktı, zanlı firar etti. 

YAT LAN YERE DİYE BAĞIRDI

2018 yılında Trabzon Pazarkapı mevkiinde meydanda gelen olayda 'eşya taşımama yardım et' diyerek  çocuğu evine aldığı, eve girdiğinde “yat lan yere” diyerek üzerine atladığı tutanaklara geçti. 

ELİNDAN KURTULMAYI BAŞARDI

Çocuk M.Ç. , sapığın bir anlık dikkatsizliği sonucu elinden kurtularak evden kaçmayı başardı. Anne babasına anlatınca polise şikayet edilen Gasım Afar Müdafisi (45) gözaltına alındı. Bir süre gözaltında kaldıktan sonra yargılaması denetimli serbestlikle başladı. 

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Trabzon'da rekor satışla otel alan Kuzuoğlu: Öz kaynaklarımızla aldık Trabzon'da rekor satışla otel alan Kuzuoğlu: Öz kaynaklarımızla aldık

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 2020 yılında sonuçlandı. Zanlıya 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

6 Ocak 2020 tarihinde verilen kararda:  ‘cinsel istismar suçundan 8 yıl hapis’ önce verildi ardından ‘eylemin teşebbüs aşamasında kalması’ sebebiyle 1/2 oranında indirim, ‘sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarından’ 1/6 oranında daha  indirim yapıldı. Toplamda sanığa 
3 yıl 4 ay ceza aldı ilk ceza verildi. 

DELİ RAPORU ALMAK İSTEDİ

Karara Suriyelinin abisi itiraz etti. “psikolojisinin yerinde olmadığını raporları olduğunu” ifade ederek mahkemeye avukatı aracılığıyla itiraz etti.

Bu itiraz sonrası bilirkişiye başvuruldu. Uzmanlardan oluşan bilirkişi, “Sanığın hiçbir psikolojik sorunun olmadığını” tespit etti. 

2023 yılında çıkan kararda TCK 32 kapsamında ‘değerlendirilecek bir ruhsal hastalığı bulunmamıştır’  Bu sebeple aynı mahkeme ‘infazın durdurulmasına ilişkin kararı’ iptal etti.  İnfazın devamına karar verildi. Dosyanın istinaf mahkemesinde ki incelemesi de bu ay 3 hakimden 2’si hapis cezasını onadı. 

14 yaşında ki erkek çocuk M.Ç. ‘yi evine çağırıp cinsel saldırıda bulunan  Suriye uyruklu Gasım Afar Müdafisi suçlu bulundu. 2018 yılında işlediği bu suça ceza ancak 2023 yılında kesilebildi! 

BAKANLIK HİÇ YOKTU!

Bu arada Mahkeme süresi boyunca çocuğa ve ailesine destek olması gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görevlendirilen avukat hiç bir şekilde hiçbir anda yer almadı!