Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Sağlıkçılar Parkı bugün saat 14:00'da düzenlenen törenle açıldı.

Törene Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl başkanı Sezgin Mumcu, İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Tabip Odası Başkanı Yaşar Kibar Güven, Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk sağlıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açılış konuşmasında, "Yeryüzü olarak iki yol önce dünyayı kasıp kavuran bir pandemi ile karşılaştık. Elini taşın altına koyma tabirini aşarak vücudunu taşın altına koyup bir can daha kurtarmak için canını hiçe sayan sağlıkçılarımızı gördük. Görev başında hayatını kaybeden sağlıklılarımız için bunlarımın adını Sağlıkçılar Parkı koyduk. Burayı hizmete açmaktan gurur duyduk. Şehrimizde her mahallemizde bulduğumuz alanın yeşillendireceğiz diye bir sözümüz vardı. Bu büyük alanda bu projeyi hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-03-14-at-142420

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise yapmış olduğu konuşmada, “Bugün tıp bayramı güzel bir organizasyon ve mekanla Ahmet metin başkanımız taçlandırdı. Bizim için önemli bir gün ama bayram gibi kutlayamadınız bir gün. Mekânın sağlıkla anılması bizi mutlu etti. Sağlıkla ilgili anılacak mekanların sadece hastaneler olmadığının iyi bir örneği. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

whatsapp-image-2023-03-14-at-142417