Haberlobi - Haber Servisi - Özel Haber // 13 Ocak 2018 tarihinde Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkan uçak bir dönem atıl durumda kalmıştı.
Üzerinde bir çok proje düşünülen uçak için Trabzonlu üç girişimci Zafer Celep, Temel Şükrü Yılmaz ve Abdülkadir Bektaş pide-köfte gibi yöresel yemeklerin sunulacağı bir restauranta dönüştürülmesi için kolları sıvadı.
Büyük maliyetlerle yeni yerine taşınan uçak bulunduğu alanda havaalanı konsepti ile müşterilerini ağırlayacak. Trabzon'un Yomra ilçesinin Sancak Mahallesi'nde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde beton bloklar üzerine yerleştirilen uçağın dönüştürülme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Uçağın restauranta dönüştürülme işleminin yaklaşık 1-1,5 yıllık bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Uçağa ne olmuştu?
13 Ocak 2018'de Ankara-Trabzon seferini yapan uçak, Trabzon Havalimanı'na iniş yapmış ancak pistten çıkarak denize metreler kala durabilmişti. 162 yolcu ve 6 mürettabatın uçağın içerisinden güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Yapılan çalışmaların ardından uçak Yomra'ya taşındı. Burada bir süre atıl kalan uçak son olarak Trabzonlu üç girişimci tarafından restauranta dönüştürülmek üzere devralındı.
Uçağın projesi:
Çalışmalardan fotoğraflar: