AKM’yi dolduran öğrenciler, Sanatçı Ayten Cansız’ın Batı Müzikleri Kulübü eşliğinde seslendirdiği şarkılara coşkuyla eşlik ederek, halk oyunları gösterilerini de ilgiyle izledi. Batı Müzikleri Kulübü üyesi Arda Ergan’ın piyano eşliğinde seslendirdiği şarkılar salonda güzel bir atmosfer oluşturdu.

Konser etkinliğinden önce öğrencilere hitap eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz, sizler almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin ve vatan sevgisinin en önemli örnekleri olacaksınız.” sözleriyle başladı.

trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-9

“İNSANLIĞIN KADERİNE TESİR EDECEK ÇALIŞMALAR”

KTÜ’nün Türkiye’nin çok önemli bir bilim yuvası olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Ne mutlu bize ki, böyle güzel bir bilim yuvamız var. KTÜ; ülkemizin, yurdumuzun dördüncü büyük üniversitesi ama cumhuriyet dönemi itibarıyla baktığımızda da üçüncü üniversitemiz. Trabzon’umuzda böyle bir bilim yuvamızın olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda dünyada hâkim olan güçler bilgiye en hızlı erişen güçlerdir. 1955 yılında kurulan üniversitemize anlam katan sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren KTÜ, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi ile ama daha ziyade KTÜ ile çok güzel işbirliklerimiz oldu. Burada üretilen bilgiyle, bilimsel icatlarla belki, yarın ülkemizin ve yeryüzünün ve bütün insanlığın kaderine tesir edecek çok güzel çalışmalar olacak. Bunlara kayıtsız kalmadık.” ifadelerine yer verdi.

trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-1

“KULÜPLERİMİZİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

Ortahisar Belediyesi’nin KTÜ bünyesinde faaliyet gösteren bilim ve teknoloji kulüplerine finansal destek verdiğini kaydeden Başkan Genç, “Geçen yıl Teknofest’te şampiyon olan Roket Takımımız, üniversitemiz ve belediyemizin işbirliğiyle güzel bir başarıya imza attı. Bu kardeşlerimiz üniversitemizin mensupları, onları ayakta alkışlıyoruz. Toplamda 15 kulübümüzle beraber bilimsel çalışmalara katkı sağlayacağız. Ve bu kulüpler arasından iki takımımız ABD’ye gidip yarışacak. Şimdiden başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ve güveniyorum ki, dereceyle dönecekler. Ve diğer kulüplerimiz de Teknofest’e yine şehrimizi, üniversitemizi ve belediyemizi temsilen katılacak. Geçen yıl yüksek irtifalı roket yarışmasında 19 bin 400 metreye, en yüksek irtifaya ulaşan roketi ürettiler. Onlar hakikaten bize gurur veriyor. Bu çalışmaları yürekten destekliyorum.” diye konuştu.  

trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-5

“SANATTA DA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ”

Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Eğitime ne kadar yatırım yapsak, ne kadar katkı sağlasak, bu bizim için vazifedir, ekstra bir yatırım değildir ve geleceğe bir yatırımdır. Bu çalışmalardan dolayı rektörümüze işbirliğimize yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabi bu işleri yaparken arada da bir eğlenmek lazım, değil mi? Biz aynı zamanda, sanat dalında da, müzik dalında da üniversitemizle işbirliği halindeyiz. Bu etkinlik de onlardan biri… Sizlere güzel bir müzik festivali tertip ettik. Uluslararası İlişkiler Kulübü, Batı Müzikleri Kulübü ve Ortahisar Belediyemizin işbirliğinde güzel bir müzik şöleni sunacağız. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum, çalışmalarınızda da yürekten başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-7trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-6trabzonda-ogrenciler-genclik-festivalinde-costu2-4