Haberlobi - Haber Servisi // Ortahisar Belediyesi'nin Zağnos ve Tabakhane Vadileri arasındaki alanda inşa ettiği Tünel Akvaryum'a ziyaretçi akını yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ziyaret ettiği ve hayran kaldığı Trabzon turizminin yeni cazibe merkezi olan Tünel Akvaryum'u bu kez muhalefet ziyaret etti.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Meclis Üyeleri Oktay Söğüt ve Ömer Dayı, Tünel Akvaryum'u gezdiler ve incelemelerde bulundular.

trabzon-akvaryumu-gezdiler

Projenin maliyetine ve bilet fiyatlarının pahalılığına dikkat çeken CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Güzel dokunuşlar var..."
Meclis üyelerimizle birlikte 8 yılın sonunda ‘macera başlıyor’ sloganıyla açılan Trabzon Akvaryumu ziyaret ettik. Başlangıç fikirleri zaman içerisinde değişmesine rağmen güzel dokunuşlar var, özellikle çocukların meraklı bakışları var; akvaryumlarda böyledir. Şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.

"Bilet fiyatlarında herhangi bir indirim düşünmüyorlar..."
Süreçte madde madde düşüncelerimizi paylaşmıştık; 18-30 milyon TL konuştuğumuz akvaryum için 78 milyon TL yatırım bedelini duyunca düşüncelerimiz pekişti. Bu durum haliyle bilet fiyatlarında da etkili, mecliste yöneltilmesine rağmen açıklamalara göre herhangi bir indirim düşünmüyorlar.

"Fiyatların aşağıya çekilmesini öneriyoruz..."
Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı gibi Ahmet Metin Genç başkanın da bilgiden uzak, talihsiz bir açıklamasına şahit olduk. “Türkiye’deki en uygun akvaryum” söyleminde Eskişehir örneğini atlamışlar. Trabzon akvaryum sivil 59 TL, öğrenci 39 TL iken Eskişehir’de ise sivil 20 TL, öğrenci 10 TL giriş ücretleri var. Açılışın yaza getirilmesinin hatrına bu yaz döneminde ücretsiz bebek yaş aralığının genişletilmesi ve en azından öğrenci bilet ücretinin aşağıya çekilmesinin değerlendirilmesini öneriyoruz.

fatih-suat-oyman-paylaşım

Turgay Şahin: Sosyal belediyecilik adına yapılmış bir yatırım değil
Oyman'ın paylaşımın altına yorum yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, "Başından beri bizimde itiraz ettiğimiz, sosyal belediyecilik adına yapılmış bir yatırım değildi. Takdir kamuoyunun..." ifadelerini kullandı.

turgay-şahin-yorum