Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP’li üyesi Oktay Söğüt, Halk Ekmek Uygulamasının Trabzon’da hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ortahisar Belediyesinin Eylül ayı meclis toplantısında, Söğüt, “Başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerine ulaşmada öncelik vermeliyiz' dedi. 

chpli-sogut-uretici-ve-tarimsal-uretim-desteklenmeli

Söğüt sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

HALK EKMEK UYGULAMASI

Kimi belediyeler kendi eliyle, fabrikalarında kimi belediyeler fırınlarla yaptığı iş birliği ile halka daha ucuz ve sağlıklı ekmek getiriyor. Maalesef  bu uygulama Trabzon’da yok. Başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerine ulşımda önem vermeliyiz. Fiyatlardan şikayetlerin zirve yaptığı bu dönemde üreticiye yapılacak yardımlar ile vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşması, tüm yatırımlardan daha önemlidir' dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç ise, 'Bu konu hepimizi doğrudan ilgilendiriyor. Elimizden geldiğince üreticiye fide dağıttık. Bunu kurumsal disiplin altında yapabiliriz. Şu ana kadar iş birliği süreci şeklinde yürüttük. Büyükşehir Belediyesinde şirket olarak bir çalışma var. Bu işe belediyeler olarak el atmak sorumluluğumuz değil, zorunluluğuz.' dedi.