Trabzon Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri zincir market, marketlerde denetimlerini sıklaştırdı.  Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın’ın da eşlik ettiği denetimlerde zabıtalar ürünlerin etiket fiyatlarını ve son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol ederek kurallara uymayan işletmelere ceza yağdırdı. Yapılan denetimler neticesinde 30 markete tarihi geçmiş ürünleri satmaktan, 4 markete kasa ve etiket fiyatları örtüşmediğinden, 9 markete işletme ruhsatı bulanmadığından, 3 markete ise fahiş fiyat uygulamalarından dolayı toplamda 40.000 TL tutarında ceza kesildi. On markete ise faaliyetten men cezası birlikte 10.000 TL tutarında para cezası verildi.

“FIRSATÇILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ortahisar Belediyesi Zabıta ekiplerinin ürünlerin fiyat etiketlerini ve son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol ettiğini kaydeden Başkan Genç, “Vatandaşlarımızı haksız ve adaletsiz fahiş fiyat uygulamalarından dolayı mağdur etmemek için gerekli denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle gıda üretimi yapan ve satan market ve zincir marketlerde ürünlerin etiket fiyatları, işletme ruhsatları, genel hijyen kuralları ve son kullanma tarihleri dikkatli bir şekilde inceleniyor.  Zabıta ekiplerimiz ürünlerin eski fiyatlarıyla, son fiyatlarını karşılaştırıyor, fahiş fiyat uygulamalarına müsamaha göstermiyor. Halkımızın temel gıda ihtiyaçlarını uygun koşullarda temin edebilmesi, fahiş fiyat uygulamalarından etkilenmemesi için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın içi müsterih olsun. Herhangi bir suistimale ve fırsatçılığa mahal vermeyeceğiz.” diye konuştu. 

“GIDA MADDELERİ KONUSUNDA ÇOK DUYARLIYIZ”

Özellikle halkın temel gıda maddesi konumundaki ürünlerde haksız fiyat artışlarının sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade eden Genç, “Vatandaşın temel beslenme ve gıda maddeleriyle ilgili her konuda çok hassasız. Bunlar pirinç, makarna, ekmek, et, kahve, su, süt ve süt ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, meyveler, sebzeler gibi günlük hayatta sık tüketilen gıdalar. Enflasyonla mücadelede için ve halkımızı enflasyona ezdirmemek için bu ürünlerde fahiş fiyatların önüne geçiyoruz. Denetimlerimizi devamlı olarak sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.