Haberlobi - Haber Servisi // Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında ilki 2018 yılında olmak üzere 2. Kez desteklenen,Trabzon’da Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz 2” isimli proje 31.08.2021- 04.9.2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsü Öğretim Üyesi Dr. Özge İslamoğlu, projenin amacının Trabzon kent merkezinde yaşayan 5, 6, 7, 8. sınıf düzeyindeki öğrencileri hem yaşadıkları kentteki kültürel mirası hakkında bilgilendirmek hem de bu kültürel mirası koruma bilinci kazandırmak olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK’ın desteklediği, KTÜ Mimarlık Fakültesinin ev sahipliği yaptığı projenin uzman kadrosunda Prof. Dr. Tülay Zorlu,  Dr. Öğr. Üyesi Aylin Aras ve Dr. Öğretim Üyesi Fulya Üstün Demirkaya; eğitmen ve rehber kadrosunda Öğr. Gör. Ümit Arslan, sanat tarihçisi Erdal Zeki Tomar, Arş. Gör. İrem Karadeniz,  Arş. Gör.  Ayşe Şahiner Tufan ve Arş. Gör. Ecem Özdenizci, Arş. Gör. Zeynep Nilsun Konakoğlu, Arş. Gör. Umay Bektaş, İç Mimar Edanur Fettahoğlu, İç Mimar Kübranur Biber ve İç Mimar Zeynep Bahar yer almaktadır.

5 gün süren proje sürecinde kent gezileri yapılarak müze ve tarihi yapılar ziyaret edildi. Bu gezilerden edinilen kültürel miras kavramı ve Trabzon’un kültürel mirasına ilişkin kazanımlar çeşitli drama etkinlikleri ve oyunlar ile pekiştirildi.

Koruma bilincini kazanan öğrenciler “Kültürel Miras Bekçisi” ünvanını aldılar.