Trabzon’un Yomra İlçesi’nde 50 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelip Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
O gün 18 Haziran günü Yomra’da bir olay daha yaşandı.
Saldırıyı bir kaç gün sonra Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu duyurdu. Sendika üyeleri öğretmen Hüseyin Ateş’in Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder tarafından tekme tokat dayak yediğini iddia etti.
Daha öncesinden Erdoğan Beder ile husumeti olduğu belirtilen öğretmen Hüseyin Ateş ile aralarında yine sözlü tartışma çıkmış,
Başkan Yardımcısı Beder’in öğretmen Hüseyin Ateş ile tekme tokat kavgaya tutuştuğu iddia edildi.
Yomra İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen taraflardan Başkan Yardımcısı Beder, “Benim çocuğumun köpeğini ve kaynatamın köpeğini zehirledi. Kaynatama saldırdı. Bu şekilde ailemi rahatsız ediyordu” dediği öğrenildi. Darp olayını da kabul ettiğini öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmaya sendika da dahil oldu. Taraflar bir birlerinden şikayetçi oldu.
SENDİKA NE DEDİ?
Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu olayı kınayarak şu açıklamayı yapmıştı; “Gün geçmiyor ki bir şiddet ve darp olayı ile karşı karşıya kalmayalım. Çocuğa, kadına, sağlıkçıya, eğitimciye hulasa her kesimden her alana geniş bir şiddet ve darp uygulaması ile karşı karşıyayız. Ne hazindir ki şiddet ve darp şimdide çirkin yüzünü bir eğitimciye karşı gösterdi.
Arsin’de görev yapan eğitimci arkadaşımız H.A. ne yazık ki, Yomra’da evinin bulunduğu site önünde saldırıya uğradı ve darp edildi. Şiddet çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Gerekçesi ne olursa olsun eğitimciye yapılan şiddeti kınıyoruz. Site önünde bulunan eğitimci arkadaşımız maalesef önce sözlü takiben de fiili saldırıya maruz kalmıştır. İlginç olan ise aile boyu bir saldırganlıkla karşılaşmış ve darp edilmiştir. İşin daha vahim olanı ise, ifade tutanaklarına bakıldığında, eğitimci arkadaşımıza yapılan yumruklu saldırı olayı içerisinde Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı E.B. de vardır. Eğitimci arkadaşımız aldığı darbe ile yere düşmüş ancak saldırı yerde de devam etmiştir. Durum bu haliyle daha karmaşık ve ilginç olmuştur. Yani anlık bir öfke durumunun ötesindedir. Toplumun önündeki insanların bu tür davranışlarda bulunması gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemez.
Konu adli mercilere yansımıştır. Sendika olarak şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın ve gerekçesi ne olursa olsun karşısındayız. Unutulmamalıdır ki; insanlar taşıdıkları unvanları sadece görev yaptıkları binalarda kullanmazlar. Onlar bir elbise değil ki üzerinizden çıkarasınız. Hayatın her alanında sizinle beraberdir. Bir eğitimci sadece okulda öğrencileri ile birlikte iken eğitimci, hayatın diğer alanında sade bir vatandaş değildir. O öğrenci ve toplum gözünde, günün 24 saati eğitimcidir. Elbetteki diğer meslek sahipleri için de öyledir. Unutulmamalıdır ki unvanımız ne olursa olsun, şiddet hiç kimseye yakışmaz, bilakis bu durum daha bir sorumluluk ve insani davranmayı gerektirir.
Adli vaka haline gelen bu saldırının hukuki sürecini sendika olarak yakından takip edeceğiz. Eğitimci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, şiddetin kime, kim tarafından yapıldığına ve sebebine bakmaksızın karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”