Başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye genelinde konut fiyatları son yılların rekor seviyesine ulaştı. Yalnızca İstanbul’da kira fiyatları geçen yıla göre yüzde 141, satılık konut fiyatları ise yüzde 136 artış gösterdi. 

Fiyatların önüne geçmek amacıyla hükûmetin başlattığı yüzde 25 kira zam üst sınır limitinin bir yıl daha uzatılacağı açıklandı. Ancak kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemelere taşındı. Yüzde 25 zam sınırı dışında fiyatları artırmak isteyen ev sahipleri illegal yollara başvururken, bazı kiracılar ise durumu fırsata çevirmeye başladı. Sektör temsilcileri konut ve kira fiyatları ile ilgili ciddi bir kaotik ortam oluştuğunu ifade etti.

KONUT FİYATI ARTIŞINDA TRABZON ÜÇÜNCÜ SIRADA

Satılık konut metrekare fiyatlarında en hızlı artışın görüldüğü il yüzde 166,5’lik artışla Kocaeli oldu. Kocaeli’ni yüzde 160’lık artışla Mersin izledi. Trabzon yüzde 154,3’lük metrekare fiyat artışıyla üçüncü sırada yer aldı.

TRABZON'DA KİRA FİYATLARI

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da kira fiyatları da uçmuş durumda. 3+1 bir evin ortalama Trabzon'da kirası 10 bin lira seviyesinde. Tüketiciler emlakçılarla pazarlık yapıp fiyatı düşürmeye çalışsa da bu istekleri ev sahipleri tarafından kabul görmüyor. 

İşte Trabzon'da son durum: