Röportaj; Levent Ustabaşı 

Trabzon’da iş insanı Yusuf Ziya Yılmaz, Reşadiye Kavşağı’na ilk karşı çıkan iş insanlarından biriydi, şimdi şöyle söylüyor;

“Bu ucube yıkılmasın! İşlenen bu cinayetin cesedi ibreti alem için sergilensin… Bu ülkenin kaynaklarını keyfiyetleri, ihtirasları  için ne şekilde harcadıklarını insanlar görsün.”

O dönem belediyenin bir yetkilisi bana şunu demişti; "Bak burası acilen yapılmalı trafik ancak rahatlar. Yoksa kalacak!"

Bende haberleştirmiştim.

Şimdi gelinen noktada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu üst geçitle alakalı Ulaştırma Bakanlığına olumsuz görüş bildirdi.

Ne olacağız henüz netlik kazanmadı!

Yıkılacak mı yıkılmayacak mı? Trabzon gündemini her 6 ayda bir meşgul eden bir konu oldu..

Orada petrol ofisleri bulunan iş insanı Yusuf Ziya Yılmaz ile yine Reşadiye kavşağı için buluştuk.

Ben sordum o cevapladı.

Çarpıcı açıklamalar yaptı.

Röportajımda önce çıkan detaylar şunlar;

Ben ucube sözünün benden çıkıp çıkmadığı konusunda emin değilim. Bilmiyorum.

Ben bunun sözün başında şunu söylemek isterim; Bu bir ucubeden daha öte bir ihanet anıtıdır. Bu kime ihanet ülkeye, insanlara, insanların ceplerine ve diğer bütün manevi değerlerine..

Ülkenin manevi değlerine yapılmış bir ihanttir.

Bu projenin trafikle ulaşımla alakası yoktur. Tamamen bir inat intikam projesidir.

Ben orada belli bir tarihten beri bulunuyorum. Orada şeffaf bir şekilde ihale süreçleri yapılarak aldım. Biz belli süreyle burayı kiraladık. Ancak o dönem Trabzon tarihinde 10 yıllık kara leke olarak gelen belediye başkanı (Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu) kişi bizi burada geldiğinden itibaren taciz etmeye başladı.

Bir takım taleplerde bulundu. Bu taleplerin bir kısmının haksız olmasına rağmen hiç olmadık yerde herkesten başka yüksek miktarda kira artışı talep etti.

Bize burası kamuya ait bir yerdir, kiralarını artırmamız gerekiyor dedi.

Dedimki belediyenin 700’e yakın kiracısı var. Biz kimin kirasını artıyorsanız bizi de o oranda artırın haklısınız kamu kaynağıdır dedik.

Ama o bizim kiramızı herkesten çok 8 kat fazla istedi. Ne istediğini anlamadım.

Ben bunun bu teklifini kabul ettim. Haksız olduğunu bildiğim halde için acıyarak..

Sonradan beni eski ortağımla aralarında problem oldu. Kendi aralarında bir başka sebebe dayalı uyuşmazlık çıktı (Mustafa Erdem)

1 yıl sonra yeniden kira artışı talebinde bulunmadı petrol ofislerini boşaltın çıkın dedi.

Dedimki sizle yaptığımız bir akit var. Geçmişte yaptığımız bir akit var ve bir akit daha yaptık. Haksız taleptir. Bu işi kamuya malolmuş konu bu talebinizi geri çekin dedim. Dediki; git mahkemeye.. Bende hay hay edim:

2 mahkeme kazandım. Yargıtay aşamasını kazandım. Artı karar düzeltmeyi kazandım. Benim elimde noter tasdikli sözleşmenin yanında 2 tane mahkeme kararı var. 1 tane Yargıtay kararı var.

Reşadiye’de de bunlar olurken bir sıkışıklık var. Sahile dönen yol tek şerit. Sivil toplum örgütleri bizde sahile dönen futbol federasyonu ve itfaiye arasındaki yolun çift şeride çıkarılması durumunda doğu batı istikametinde bir şerit genişletilmesi durumununda hiçbir yatırıma gerek kalmaksızın kavşak sorununu çözüleceğini söyledik.

Israrla bunu yapmadılar. Oraya bilinen şekilde ihale sürecinde geçilerek emri vaki bu yapıyı yaptılar. Bu süreçte ben bunlara itiraz ettim.

Karayolları, belediye nezdinde itiraz ettim. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzman bir ekip getirip bilir kişi heyeti sayım yaptırdım. Döner sermayeye parasını ben ödedim.

Rapor tutturdum hepsine ilettim.

Yapılan yatırımın çözüm değil problem olacağını, gelecekte problemin kaynağı olacağını gösteren ibareler vardı.