2 günlük iznin ardından 18 Mayıs’ta deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına start veren Trabzonspor’da, tempo arttı.

Fiziksel anlamda kötü bir takıma gören ve göreve başladığı ilk günden bu yana sıkı idmanlar yaptıran Nenad Bjelica, izinleri minimum tutuyor, vaktinin büyük çoğunluğunu da ekibiyle Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde geçiriyor. Bordo-Mavililer dün çift idman gerçekleştirirken, takımın moralli görüntüsü dikkat çekti. Ankaragücü galibiyetiyle siftah yapan Bjelica, Fenerbahçe derbisini de kazanıp taraftar ve camianın desteğini arkasına almayı hedefliyor. Hırvat hoca ve oyuncular, Kadıköy’deki mücadeleyi adeta bir final gibi görürken, tüm hesaplar zafer üzerine yapılıyor.

İşte son durum...

Kötü geçen sezonda deplasmandaki Fenerbahçe galibiyetiyle taraftarını bir nebze olsun mutlu etmek isteyen Bordo-Mavililer’de, sakatlıktan kurtulan yıldızlar da tek tek takıma dönüyor. Visca, Markovic ve Abdülkadir Ömür tamamen hazır hale gelirken, Trezeguet antrenmanda yer aldı. Siopis ve Denswil ise düz koşulara başladı. Perşembe akşamı Kadıköy’de oynanacak derbide Denswil ile Siopis’in kadroda olmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Fırtına, sezonun ilk yarısında Akyazı’da olduğu gibi deplasmanda da ezeli rakibini yenmek istiyor.

İki oyuncuya özel tebrik

Trabzonspor’da günün ilk idmanı basına açık olarak gerçekleşirken, taktik çalışmada Bjelica, Gbamin ve Hüseyin Türkmen’i özel olarak tebrik etti. Hırvat hoca, geçen maçta olduğu gibi 3’lü stoper hattını kullanırken, Fenerbahçe karşısında nasıl bir sistem ve 11’le sahaya çıkacağı henüz net değil. 50 yaşındaki teknik adam, son 2 maçta da kadroda büyük sürprizler yapmıştı.