Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Arslan Kalay, görevi sırasında sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. 

İddiaya göre acil servise eşi N. T.’yi getiren T. Ç., görevliye “ne bağırıyorsun!” diye çıkıştı. Bu arada orada görevde olan doktor Kalay, “hasta bakıyoruz müsade eder misiniz?” diye uyararak başka bir hastaya yöneldi. Bu sırada sözlü sataşma bağırışmalar yaşandı. Karşılıklı münakaşa sırasında baba ve oğul D. Ç aynı anda doktoru yere serdi. Ayrıca doktora hasta olduğu belirtilen kadın da saldırdı ve doktorun yüzünde tırnak izleri çıktı! Araya güvenlik güçlerinin girmesiyle olay yatıştırıldı. Her iki tarafta polis karakolunda bir birlerinden şikayetçi oldu.

DOKTOR KALAY BİR HAFTA İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI

Türk Sağlık Sen Başkanı Mustafa Serdar, Doktor Kalay’ın özverili şekilde çalıştığını yıllardır hastalara baktığını belirterek olayı kınadı. Serdar, “Tecrübeli mesleki bilgi birikim ve beceriye sahip doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırı kabul edilemez. Yıllarca acil serviste çalışan hasta psikolojisini bilen hastalara iyi davranan bir hekimdir” dedi. Olayla ilgili beyaz kod verilirken soruşturma başlatıldı.