Organizasyon komitesinde yer alan Oteller Birliği yöneticisi Serkan Serdar, şunları söyledi: 

“Sporu turizm argümanı olarak zaten kullanan bir birliğiz. Yalnızca Orta Doğu pazarının turizme katkısı değil spor faaliyetlerinin katkısını da düşünen birliğiz. En önemli spor dallarından biri de basketboldur. Basketbol şubemiz maalesef yok. Dolayısıyla şehir bundan fayda sağlayamıyor. Hem farkındalık yaratmak .. Hem de Trabzon’da basketbolun biraz daha konuşulmasını sağlamak niyetindeyiz. Bu nedenle basketbolun turnuvasına sponsor oldu. Takımlar çağırdık. Ankara’dan 2 takım, Giresun’dan 1 takım, Samsun’dan bir takım.. Trabzon’dan U12-14 olmak üzere 2 takım. Lig usulü iki grup olarak mücadele yapacaklar. Finallerini 18’inde yapacaklar. Geleneksel hale getirip her sene bu organizasyonu yapmak istiyoruz”

O İSİM UNUTULMADI 

Komiteden Muammer iyiterzi de “Katkı saglayan sponsorlara teşekkür ederiz. 

Hayri Gür spor salonunda 14/11/2022 saat 10 da başlayacak Turnava 5 gün sürecek. Müsabakalar resmi olup maçlar o kurallara ve usüllere göre oynanacak. Örnegin tüm maclar da ambulans ve sağlık ekibi, oyuncuların ulaşım transferleri komite tarafından temin edildi. 
Ayrıca Turnuva sonunda geçen sene vefat eden Bülent Akyazıcı adına özel ödül ve Trabzon’da basketbola hizmeti geçen insanlar maçlara davet edildi.” diye konuştu.