6 kişinin öldüğü 36 kişinin yaralandığı kazada sürücünün tutuklu yargılanması 4 AYI AŞKINDIR DEVAM EDİYOR

Olay geçtiğimiz Mayıs ayının 5’inde Trabzon Akçaabat İlçesi’nde yaşandı. 

DEVRİLMİŞTİ!

Akçaabat ilçesine bağlı Dörtyol Mahallesi'nde meydana gelen kazada Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsü virajı alamayarak devrildi. 

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kazada 4 kişi can vermiş 37 kişi yaralanmıştı. Daha sonra ağır yaralı 2 yolcu da hayatını kaybetmişti. Olay sonrası belediye personeli Adem Bayraktar (34) tutuklanarak ceza evine gönderildi.

whatsapp-image-2023-05-04-at-182936-1

AİLESİ İSYAN ETTİ 

Geçtiğimiz günlerde son duruşmasında mahkeme  şoförü kusurlu bularak yargılanmasına tutuklu devam edilmesine karar verdi. Kaçma ihtimali yüksek denilerek tutuklamasına devam edilirken şoförün ailesi isyan etti. Şöförün iki çocuğu ve hamile olan eşi, şöför gibi mağdur edildi.

3 ANA KUSUR
Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda 3 maddede kusurlar belirtildi.

1-Ayakta yolcu alması
2- Duran yolculara emniyet kemeri bağlanmaması nedeniyle ŞÖFÖR ADEM BAYRAKTAR İKİNCİL(TALİ) KUSURLU BULUNURKEN
3-ARAÇTA TEKRARLANAN KRONİK FREN ARIZASININ ONARILMAMASI, ARKA VE ÖN FRENLERİN TUTMAMASI DOLAYISIYLA BELEDİYE ASLİ KUSURLU BULUNDU.

whatsapp-image-2023-05-04-at-182928-1

Şoför Adem Bayraktar’ın avukatı Semih Köroğlu, belediyenin ağır ve tam kusurlu olduğunu, ifade ederek,”Burada belediyeye ait aracın arızasını şoförün bildirmesine rağmen onarılmadığını, kaza gününde dahi Adem Bayraktar ın amirlerini aradığını, durumun iletilmesine karşılık aracın kullanılması noktasında talimat verilmesinin yanı sıra azarlandığını, tanıkların dahi bu duruma şahit olduğunu, savcılık dosyasına soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmamıza rağmen hiç bir şey yapılmadığını, tanıkların dahi dinlenilmediğini, ilgili belediye personeli hakkında halen daha işlem yapılmadığını olayın sorumlusu olarak müvekkilim Adem BAYRAKTAR belirlenmesi bu anlamda hukuk katliamıdır. Nitekim müvekkile yönelik ' Otobüse ayakta yolcu alınması ve oturan yolculara emniyet kemerlerinin bağlatılmaması, (zararlanmayı artırmıştır) '' bilirkişi raporunda kusur izafesi yapılmış olsa da kazanın oluşumun da ve meydana gelmesinde müvekkilimin herhangi bir etkisi olmamıştır. Bu bağlam da KAZANIN GERÇEKLEŞMESİNDE, MEYDANA GELMESİN DE KUSURUNUN OLMAMASI HALİYLE HALEN DAHA TUTUKLU BIRAKILMASI TAMAMIYLA SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ. Bir başka anlatımla da müvekkilim Adem BAYRAKTAR  günah keçisi seçilmiş olup bu konuda anayasa mahkemesine bireysel başvuru yoluna dahi tutukluluğu taşımış bulunmaktayız. İlgili soruşturmayı yürüten ve karar veren hakimlerden de ayrıca şikayetçi olacağız. Nitekim başkalarının cürümü müvekkile çektirilmekte ve cezai sorumluluğu şahşidir ilkesine aykırı hareket edilmesinin yanı sıra müvekkilin kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı da böylece ihlal edilmekte aynı kanun hükümleri belediye personeli hakkında uygulanmaması da  soruşturmanın tarafsızlığına gölge düşürmüştür..  ” dedi.

Trabzon'da 16 otopark el değiştirdi Trabzon'da 16 otopark el değiştirdi

d11a7334-d02e-45ed-ae6a-9b8c9dfde4da