AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Haberlobi'nin sorularını yanıtladı. Kocaman, Çarşıbaşı ilçesinde 'Engelli Yaşam Projesi' yapılması için harekete geçtiklerini söyledi.

TURİZM YATIRIMI DÜŞÜNDÜK VAZGEÇTİK
Ak Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, "Çarşıbaşı Belediyesi'ne ait Kaleköy'de 10 dönüm arazimiz var. Bu arazi Büyükşehir Belediyesi yasasıyla beraber ilçe belediyemize devredildi. Belediyedeki arkadaşlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber burada bir turizm yatırımı yapabilir miyiz diye görüştük. Fakat milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerin neticesinde belediye başkanıımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız ile istişaremiz sonucunda Engelsiz bir yaşam merkezi fikri ortaya çıktı.

10 DÖNÜM ARAZİYİ YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde böyle bir binanın ilçemize kazandırılabileceği yönünde bir yaklaşım oluştu. Bu proje engelli vatandaşlarımızın rehabilite edilebileceği ve konaklayabileceği bir projedir. Bakanlık yetkilileri ile görüştüğümüzde 10 dönüm arazinin bu proje için yeterli olunabileceği söylendi. Engelsiz yaşam merkezleri genellikle tek katlı ya da iki katlı tercih ediliyor. Binanın dışında da sosyal alanlar olacak. İlçe Belediyesi'ne ait olan 10 arazinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na süresiz tahsisini yaptık. Proje tamamlandığında doktorlarla birlikte yaklaşık 100 civarında istihdam olacak. Engellikle yaşam merkezinde uzmanlık isteyen husular var sonuçta.Trabzon Şehir Hastanesi etkilemez.

GENÇLİK MERKEZİ KURACAĞIZ
Çarşıbaşı ilçesine yapılacak olan diğer yatırımlardan da bahseden Kocaman, "Sahil düzenleme projemizi takip ediyoruz. Ulaştıma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerimizde; bakanlığın yaptığı ihale neticesinde sahildeki tahkimatı bitirmiş durumdayız. Fiziki olarak gerçekleşme oranı bugün itibari ile yüzde 95 seviyelerindedir. Allah nasip ederse, buradaki tahkimat bittikten sonra dolguyu da yapıp Karadeniz Sahil Yolu'nun kuzeyinde kalan sahil alanda tahkimat oluşturcağız. Burada eski belediyemizin düğün salonu ile İskefiye deresi arasındaki kısıma gençlik merkezimizi yapmak istiyoruz. Ayrıca yanında da bir saha inşa etmek istiyoruz. Orada eskiden bir top sahası vardı; o kültürü yeniden yaşatmak istiyoruz ve mahalle arası turnuvalar yapmak istiyoruz." dedi.

ÇARŞIBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU'NA KAVUŞACAK
Çarşıbaşı ilçesinde üniversitesi açılması konusuna değinen Kocaman, "Hemşehrilerimizin ilçemizde bir üniversite açılması konusunda bir talebi olmuştu. Bizde kayıtsız kalmadık. Girişimci iş adamımız Mehmet Kobya, bir arazi satın alarak üniversiteye verebileceğini taahhüt etti. Hatta binanında bir kısmını yapabileceğini söylemişti. Oraya alınacak binanın iki yıl gibi bir sürede bitirilebileceğini düşünüyoruz. Bir bian ortada olmadan YÖK'ten böyle bir kararın çıkması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve milletvekillerimiz ciddi şekilde bu konunun üzerinde durdu. YÖK'ten 7-8 meslek yüksekokulu bölümü çıktı. İçerisinde Siber Güvenlik Bilgisayar Programcılığı, Tasarım, El Sanatları gibi bölümler var. Belki ilk etapta iki, üç bölüm açabiliriz. YÖK'ten karar çıktıktan sonra bir binanın oluşturulması gerekiyordu. İş adamımız Mehmet Kobya'nın aldığı araziye bina inşa etmek belirli bir masraf gerektiriyor. Yaklaşık 10-15 milyon TL bir masraf olabilir. METEM dediğimiz bir okul var. Sayın vekillerimiz Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile birlite biz de orayı tahsis etmek istedik. Trabzon Üniversitesi'nde 5 yıllığına bu binanın tahsisi uygun görüldü. Bizde buraya meslek yüksekokullarını alacağız. İnşaatı bir yıl sürecektir. Buradaki liseyi de 1 kilometre uzaklıktaki Sağlık Meslek Lisesi'nde istihdam edeceğiz. Hak kaybı olmayacak.